Månedsmagasinet på Costa del Sol
Janssen-vaksinen kommer for fullt til Spania

Janssen-vaksinen kommer for fullt til Spania

I løpet av torsdag og fredag mottar de første spanske innbyggerne den nye vaksinen fra laboratoriet Janssen. Det spanske helsevesenet har ikke utsatt distribusjonen av den nye vaksinen etter at Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA) tirsdag ettermiddag endelig godkjente vaksinen etter at seks mennesker i USA, blant 6,8 millioner mottagere, hadde fått blodpropp i ukene etter vaksinasjonen.

Spania har mottatt 146 000 enheter av Janssen-vaksinen og forventer å få i alt 300 000 i løpet av april. Innen utgangen av juni håper myndighetene å motta til sammen 5,5 millioner enheter og ytterligere 12 millioner vaksinedoser i årets tredje kvartal. Det er selvsagt veldig store mengder, og da vaksinen er basert på en dose, i motsetning til de øvrige Covid-19-vaksinene, spiller Janssen-vaksinen en veldig viktig rolle i den spanske vaksinasjonsplanen.

I disse dager vaksineres cirka 450 000 innbyggere daglig, og Spania følger samme rytme som i de øvrige landene. Over helgen vil ti prosent av befolkningen være fullvaksinert, og 20 prosent vil ha fått den første dosen.

(Kilde: Diario SUR)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.