Månedsmagasinet på Costa del Sol
Janssen-vaksinen kommer for fullt til Spania

Janssen-vaksinen kommer for fullt til Spania

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

I løpet av torsdag og fredag mottar de første spanske innbyggerne den nye vaksinen fra laboratoriet Janssen. Det spanske helsevesenet har ikke utsatt distribusjonen av den nye vaksinen etter at Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA) tirsdag ettermiddag endelig godkjente vaksinen etter at seks mennesker i USA, blant 6,8 millioner mottagere, hadde fått blodpropp i ukene etter vaksinasjonen.

Spania har mottatt 146 000 enheter av Janssen-vaksinen og forventer å få i alt 300 000 i løpet av april. Innen utgangen av juni håper myndighetene å motta til sammen 5,5 millioner enheter og ytterligere 12 millioner vaksinedoser i årets tredje kvartal. Det er selvsagt veldig store mengder, og da vaksinen er basert på en dose, i motsetning til de øvrige Covid-19-vaksinene, spiller Janssen-vaksinen en veldig viktig rolle i den spanske vaksinasjonsplanen.

I disse dager vaksineres cirka 450 000 innbyggere daglig, og Spania følger samme rytme som i de øvrige landene. Over helgen vil ti prosent av befolkningen være fullvaksinert, og 20 prosent vil ha fått den første dosen.

(Kilde: Diario SUR)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet