Månedsmagasinet på Costa del Sol
Masseoppsigelser på vei i den finansielle sektoren

Masseoppsigelser på vei i den finansielle sektoren

I årene som kommer vil 15 000 personer miste jobben i den finansielle sektoren. Aldri før har Spania opplevd så omfattende oppsigelser i denne sektoren. Det er primært tidens begrensede inntjeningsmuligheter og fusjoner som ligger bak de mange kommende oppsigelsene, som ikke lenger bare kan begrunnes med naturlige oppsigelsesordninger som pensjon og frivillig avgang.

Fusjonen mellom La Caixa og Bankia betyr et farvel til cirka 8000 medarbeidere. Banco Santander har annonsert en nedskjæring på 5000 ansatte, og Málagas lokalbank, Unicaja, må etter fusjonen med Liberbank si opp cirka 1500 medarbeidere. I tillegg kommer 750 i banken Ibercaja. De to storbankene BBVA og Sabadell har ennå ikke bestemt seg for størrelsen på den fremtidige medarbeiderstaben.

(Kilde: El País)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.