Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hvilken risiko har du som bileier når bilen din kjøres av andre?

Hvilken risiko har du som bileier når bilen din kjøres av andre?

Ansvaret for en bil i Spania følger bilens eier. Låner du bort bilen til andre, og bilen blir skadet, er det derfor din bilforsikring som må dekke skaden. Det blir deg som mister bonus på din bilforsikring, og du vil merke en stigning i premien neste gang forsikringen skal fornyes. Er føreren av bilen din beruset under kjøringen, vil du ikke kunne få erstatning for bilens materielle skader. Personskader vil i første omgang bli dekket av forsikringsselskapet, og erstatning vil bli utbetalt til skadelidte. Deretter vil forsikringsselskapet forlange tilbakebetaling av deg for det utbetalte erstatningsbeløpet, for det står i forsikringsbetingelsene at hvis føreren er beruset på skadetidspunktet, er det ikke forsikringsdekning.

Vær også oppmerksom på at det ofte er en aldersbegrensning i forsikringsbetingelsene. Blir bilen kjørt av en person som enten er yngre enn tillatt i forsikringsbetingelsene, eller akkurat har fått førerkortet, kan forsikringsselskapene også gå tilbake til bilens eier i tilfelle skade.

Har føreren ikke tenkt å levere bilen din tilbake, er det ikke mulig å anmelde tapet under tyveridekningen på bilforsikringen. Låner du ut bilen frivillig, og har selv utlevert bilnøklene, er det ikke snakk om innbrudd eller tyveri i henhold til forsikringsbetingelsene. Et godt råd er at du bare låner bilen til personer som du kjenner godt og stoler på. 

Trenger du mer informasjon om bilforsikringer og andre forsikringer, så finner du Kaas og Kirkemann på Centro Idea. 

+ 34 952 47 83 83,
www.kaaskirkemann.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.