Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Skuddår 

I 2020 er det skuddår. Dette innebærer at året får en ekstra dag sammenlignet med et normalt år. Den ekstra dagen legges til i februar, som altså får 29 dager i stedet for 28. Å legge inn en ekstra dag hvert fjerde år gjøres for å holde kalenderåret i takt med årstidene. Jorden rekker nemlig ikke rundt solen på 365 dager, den trenger 365 dager og 6 timer for å nå helt rundt. Skulle skuddåret ikke legges inn ville årstider og datoer for tidsinnstillinger m.m., forskyves mer enn 24 dager i kalenderen i løpet av 100 år.

Et astronomisk år er 365,24219878 døgn.

Beste reisemålet 

Som de gjør hvert år har den velrenommerte reiseguiden Lonely Planet utpekt årets beste sted å reise til, og i år har valget falt på Salzburg, i Østerrike. Salzburg er en meget vakker by, kjent for å være Wolfgang Amadeus Mozarts fødselssted, sin barokkarkitektur, historie og som en innfallsport til alpene, og dens gamleby er oppført på Unescos verdenssarvsliste siden 1996. Men årsaken for utnevnelsen av Lonely Planet begrunnes med at byens festival, Salzburger Festspiele, i år har 100-årsjubileum, og festivalen forventes å bli noe helt spesielt. Salzburger Festspiele er en festival som hver sommer, med start i juli, byr på konserter, forestillinger og mye mer, med fokus på opera, drama og klassisk musikk.

100 % organisk land 

Det lille landet Bhutan, i Himalaya, mellom India og Kina, har et høyt mål for 2020, nemlig å gjøre landets jordbrukssystem 100 prosent organisk og bli verdens første 100 prosent organiske land. I det lille buddhistiske kongedømmet er de fleste av landets ca. 750 000 innbyggere bønder, og målet om å bli 100 prosent organisk gjenspeiles i kulturen – bærekraftig utvikling, bevaring av miljø og kultur. For øvrig måler man ikke velstand i Bhutan på samme måten som vi gjør i vest. Siden 1971 har landet avvist BNP som den eneste metoden for å måle velstand. I stedet måles velstand gjennom formelle prinsipper for nasjonens lykke, med andre ord Bruttonasjonallykke (GNH) og medborgernes samt naturens åndelige, fysiske, sosiale og miljømessige helse.

Facebook – to be or not to be

Mange har i løpet av det siste tiåret spådd at Facebook skulle være en saga blott når år 2020 slutter, men som det ser ut nå på starten av året kan vi nok konstatere at det skal mye til for at denne sosiale medie-giganten skal gå i graven innen tolv måneder. Noen av argumentene for at vi kommer til å ha Facebook med oss en stund til er blant annet: A) Alle vi kjenner er på Facebook – så hvorfor bytte til noe annet…, B) Mange spiller, i opptil flere timer for dagen, Facebook-spill, C) Det er mulig å logge inn på nesten alle webtjenester gjennom å bruke sin Facebook-konto, D) Mange foretak, spesielt mindre, ser Facebook som et utmerket markedsføringsnettverk (også for å samle informasjon om brukere), samt at undersøkelsesinstitutter, m.m. bruker det for å finne respondenter, etc. E) Under tredje kvartalet 2019 hadde Facebook 2,45 milliarder aktive brukere i måneden – det er ikke sannsynlig at så mange mennesker bestemmer seg for å logge ut for godt i løpet av 2020.

Mocktails blir mainstream 

Kjært barn har mange navn og etter alt å dømme blir årets kjærlighet i baren ”mocktails”, eller om man foretrekker; ”virgin drinks” eller ”zero-proof”, altså alkoholfrie drinker. Et tynt alkoholfritt tilbud på drinkmenyen er et minne blott når flere alternativer til alkohol dukker opp. Og det handler ikke bare om fruktdrinker og alkoholfritt øl, vin og bobler; i den siste tiden har markedet blitt presentert for flere alternativ av blant annet alkoholfri gin, whisky, vodka og rom. Så nå er det mulig å nyte alle drinkmenyens alternativ som alkoholfrie.

Det Norske Magasinet har tidligere skrevet om nettopp mocktails, les artikkelen her:https://norskemagasinet.com/no/36-gastronomi/5745-alkoholfri-sommer-her-er-alternativene

Det Norske Magasinets nye hjemmeside lanseres 

Det har blitt tid for at Det Norske Magasinet får en ny hjemmeside. Riktig mange på Costa del Sol leser magasinets trykte versjon hver måned, men det har også mange følgere i Norge samt at mange vil holde seg oppdatert på nyheter o.l. på internett, noe som gjør hjemmesiden til en viktig redskap – hvilket besøkstallene tydelig viser. Nyewww.norskemagasinet.com kommer også til å tilby et enda bedre kommunikasjonsmiddel mellom foretak, butikker og restauranter m.m. som vil nå ut til leserne som vil vite mer om nya muligheter, opplevelser og gode tilbud. Nye www.norskemagasinet.com kommer dessuten til å være optimalt tilpasset til enheter som mobiltelefoner og nettbrett. Hold øynene åpen på www.norskemagasinet.com om når det nye nettstedet lanseres.


Dette forventes også å skje i 2020

* India antas å bli ferdig med et gigantisk optisk fibernettverk som tilslutter 600 millioner innbyggere til internettet.

* Kina vil lande et fartøy på månens «andre» side, også kalt «månens mørke side».

* PlayStation 5 slippes i slutten av året.

* Jordens befolkningsmengde forventes å øke 1,05 prosent sammenlignet med 2019, fra 7 713 468 100 til 7 794 798 739 personer.

* En majoritet av verdens rikeste mennesker tror på børsfall i 2020. En årsak til dette er geopolitiske spenninger i form av handelskriger og presidentvalget i USA.


Michelinstjerner på Costa del Sol 2020

** Bardal (Ronda)

** Skina (Marbella)* El Lago (Marbella)* José Carlos García (Málaga) * Messina (Marbella)

* Sollo (Fuengirola)


Kilder:

www.natgeo.se

www.lonelyplanet.com

www.mightynatural.com

www.statista.com

www.quora.com

www.forbes.com

www.quantumrun.com

www.fplus.se

Av Sara Laine, sara@norrbom.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet