Månedsmagasinet på Costa del Sol
Her lever du best som pensjonist i 2020

Her lever du best som pensjonist i 2020

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Spania er med på listen når Forbes Magazine har rangert de beste stedene å nyte pensjonisttilværelsen i 2020. Nærmere bestemt Costa del Sol, Bilbao og Costa del Azahar.


Et godt og solrikt klima, lave levekostnader, trygghet og vennlighet står høyt på listen når man skal velge hvor man vil bosette seg som pensjonist. Forbes Magazine har valgt ut 25 land med opptil 3 steder i hvert land på sin liste over steder de mener det er best å tilbringe pensjonisttilværelsen dette året. 

Costa del Sol nevnes som et av favorittstedene, sammen med Bilbao i Nord-Spania og Costa del Azahar beliggende mellom Valencia og Barcelona på østkysten. 

Forbes har sett på en rekke kriterier som levekostnader, kvaliteten på helsevesenet, generell sikkerhet, politisk stabilitet, skatter og avgifter, mulighet for oppholdstillatelse, lokal gjestfrihet, klima, mat og kultur, samt hvordan du greier deg uten å kunne det lokale språket flytende. Da kommer altså Spania inkludert Solkysten godt ut. 

Solrike Spania er fremdeles billigere enn store deler av Europa, spesielt hvis du bosetter deg noen kilometer fra kysten eller større byer. Helsevesenet anses å være utmerket, og kriminalitetsraten er lavere enn andre steder.

Også britene tiltrekkes av Spania. I Alcaucín i Málaga-provinsen er for eksempel en tredjedel av kommunens 2300 innbyggere over 65 år pensjonerte briter.

At det er enkelt å komme til Costa del Sol med fly, tog og bil er et pluss – også når eventuelle venner, familie, barn og barnebarn skal komme på besøk. 

Du kan lese hele listen over de beste stedene å pensjonere seg på forbes.com


SPANIA – blant beste steder å være pensjonist

STEDER: Costa del Sol, Bilbao, Costa del Azahar

LEVEKOSTNADER: Rimelig

HELSEVESEN: Utmerket

OPPHOLDSTILLATELSE: Forholdsvis enkelt å få

Kilde: Forbes.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet