Månedsmagasinet på Costa del Sol
En sommer i fornuftens tegn

Vi er tilbake med en artikkel om Málaga og velger å ta en oppsummering av klubbens bevegelser på sommermarkedet. Nå har de fleste av dem rukket å spille noen kamper, som gjør dem lettere å vurdere.

Málagas nysigneringer er Javi Jiménez, Pablo Chavarría, Jozabed, Brandon Thomas, Ismael Gutiérrez, Paulino de la Fuente, Moussa Diarra, Dani Martín, Mathieu Peybernes, Braian Cufré, Genaro Rodríguez, Víctor Gómez og den hjemvendte sønn Antoñin. Mot slutten av overgangsvinduet fikk en også signert Sekou Gassama, som først fikk sin debut mot Sporting Gijón 26. september på grunn av skadefravær. Naturligvis glemmer vi heller ikke vår nye hovedtrener José Alberto. Klubben har styrket samtlige posisjoner og har innledet sesongen med to seire, to uavgjort og tre tap når dette skrives 27. september.

Spillere som har forlatt klubben, enten permanent eller på utlån, er Cristo Romero, Mejías, Cristian Rodríguez, Juan Soriano, Matos, Caye Quintana, Yanis Rahmani, Joaquín Muñoz, Stefan Scepovic, Orlando Sá, Benkhemassa og Gonzalo Crettaz.

En vurdering av troppen:

Forsvaret har bredde og ser lovende ut. Det har ikke vært perfekt, men stopperparet Juande og Peybernes ser solid ut, med Genaro og Lombán i bakhånd.

Høyrebacken er egentlig overbemannet, der Victor Gómez har vært treneres foretrukne valg til nå.

Iván Calero er på vei tilbake, og selv om Ismael Casas fikk beskjed om at han kunne gå på utlån, er også han en fin spiller å ha i troppen.

Venstrebacken er solid, med Braian Cufré som førstevalg og Javi Jiménez som en god reserve. Sistnevnte oser det offensiv vilje av når han fosser fremover på banen i angrep, mens Cufré er defensivt stødig og offensivt god.

Keeperkampen har ikke hatt et gitt utfall, med en erfaren Dani Barrio i duell mot en langt yngre, men dertil mer uerfaren Dani Martín som utfordrer. Det er sistnevnte som så langt har trukket det lengste strået. Keeperposisjonen er ikke lagets sterkeste side.

Midtbanen er balansert ganske bra, med rutine og kvalitet i Escassi og Jozabed på den ene siden, og yngre, mer fremadstormende spillere som Ramón, I. Gutiérrez, Larrubia og Kevin på den andre siden. Særlig sistnevnte har stått frem i de første kampene. Solide Luís Muñoz, Jairo og ikke minst Paulino er også gode spillere. Sistnevnte har vært den drivende offensive kraften sammen med Kevin så langt. Likevel har midtbanen en jobb å gjøre med å heve spillet, og to røde kort på Escassi allerede etter syv runder er ikke bra.

Málaga var svært nær ved å signere Javi Ontiveros på lån fra Villarreal. Avtalen var signert, draktnummeret tildelt, presentasjonsvideoen ferdig redigert og bildene på La Rosaleda ferdigfotografert, men helt i siste liten kom Osasuna på banen, og Ontiveros forsvant dit i stedet. Med det gjorde han seg svært upopulær i Málaga. Han ville vært en stor forsterkning, men det får bare være.

Angrepet har lenge sett tynt ut, men Antoñin er en velkommen signering, som i seg selv kan hjelpe på draktsalget. Brandon Thomas ser lovende ut, og unge Roberto fra reservelaget har imponert stort. Mange gleder seg til Chavarría er tilbake i kampform etter fjorårssesongen, der han imponerte frem til han ble skadet. Sent i overgangsvinduet kom panteren Sekou Gassama inn med rutine og en X-faktor som troppen trengte. På grunn av en skade har vi ikke sett så mye til han ennå, men det får vi forhåpentligvis i høst. Loren og Haitam ser også lovende ut og vil nok få sine innhopp utover i sesongen.

Jose Alberto: Klubbens nye trener har gitt et godt inntrykk i innledningen av hans karriere på La Rosaleda. Det er en reflektert trener som har jobbet godt sammen med sportsdirektør Manolo Gaspar for å hente inn de rette spillerne som passer både klubbens filosofi og den spillestilen José Alberto forsøker å innføre. Med så mange nye spillere vil det naturlig nok ta tid. Det er godt å kjenne på at det faktisk er en reell forhåpning om at klubben kan bygge på en imponerende sesong i 20/21 og kanskje kjempe om en play-off-plass denne sesongen. Det var kaotiske tilstander i Málaga forrige sommer. Denne sommeren har vært langt mer harmonisk og rolig. Gaspar har kunnet jobbe sammen med resten av det sportslige teamet i fred, og dommeradministrator José María Muñoz’ målrettede fokus på å trekke klubben ut av et enormt økonomisk uføre har gitt lettelser i klubbens lønnsbudsjett. Dermed har klubben kunnet hente spillere fra en noe høyere hylle enn forrige sommer.

Det er vanskelig å ikke fylles med stolthet og tro på prosjektet nå, selv om dette er Málaga, og klubben helt sikkert vil finne en og annen måte å skuffe på gjennom en lang sesong. Det må en regne med, og det får være greit. Vi har i hvert fall en klubb å følge. Det var slettes ikke selvsagt for litt over et år siden.  


Arilds Corner:

Trekkfuglene vender tilbake
Mange av våre medlemmer bor i nordlige strøk i sommermånedene, mens andre holder ut i varmen. Felles for alle er suget etter fotballen og våre helter i Málaga CF. Alle har erfart de forskjellige lover og regler under pandemien, og noen er der fortsatt. Men det lettes på trykket. I alle land har vi erfart at idretten, og ikke minst fotballen, betyr veldig mye for liten og stor. Og vi vender tilbake.

Tilbake til normalen
Serien er i gang. Våre helter henger med og er for tiden midt på tabellen. Vi i Peña Oso Polar har kjøpt sesongbilletter til våre faste plasser på La Rosaleda. Vi kan også tilby våre medlemmer, familie, gjester og andre interesserte den faste ‘lysløypa’:

Vi starter på La Chispa, vårt faste stamsted for fotball, møter, fester etc. og med litt vått og tørt for dem som ønsker det. Deretter busstransport til La Rosaleda, hvor vi har en liten ‘pit-stop’ på vår faste bar før vi går inn. Noen ønsker å se litt på Málaga by før matchen, men pit-stop’n er en fin møteplass. Så er det inn på La Rosaleda, hjemmebanen til Málaga CF, nymalt og lekker (Det norske fotballandslaget spilte to matcher her i sommer), og til våre faste, fine plasser som venter på oss. Vi holder til nær Malaguistas, Málaga CFs supersupportere, som holder i gang fra start til slutt. Topp stemning. Etter matchen går turen tilbake til Fuengirola med vår faste buss. Matchen diskuteres og analyseres selvfølgelig i detalj frem til neste match. Og så er der på`n igjen …

Fotball skaper engasjement, miljø og sosialt samhold
Peña Oso Polar, som er den eneste offisielle, norske supporterforeningen for Málaga CF, har mange funksjoner, hvor vi møtes i mange sammenhenger: til fotballkamper – live eller foran TV-en, for å møtes og slå av en prat eller møte andre mennesker, få nye bekjente m.m. Alt sprer om seg som ringer i vannet og er mer enn bare fotballen. Selvfølgelig har vi møter, sammenkomster og fester når anledningen byr seg. Mange av oss har kommet tilbake, etter måneder med Covid-restriksjoner, og møter miljøet med venner og bekjente, nye ansikter, nyheter og rapporter om livets gang etc. Dette er det vi lengter etter.

Peña Oso Polar
Styret og medlemmene, som både har vært i sør og i andre land, har holdt foreningen i gang i disse vanskelige tider. Diverse oppgaver, tiltak og planer har gjort at alt er klart for sesongen. Mye er gjort for at alle medlemmer og interesserte skal ha en hyggelig fotball-opplevelse med og rundt Málaga CF. Vi ønsker hverandre og våre helter i Málaga CF en god og fremgangsrik sesong, hvor vi kan legge pandemien bak oss og komme tilbake til normalen.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.