Månedsmagasinet på Costa del Sol
Den nye Málaga CF fortsetter å ta form

Den nye Málaga CF fortsetter å ta form

Del

I forrige utgave skrev vi kort om de endringene klubben så langt har gjort i spillertroppen og trenerapparatet. På det tidspunktet hadde José Alberto blitt presentert som ny trener, og klubben hadde annonsert signeringen av Pablo Chavarría, Jozabed og Javi Jimenez.

Siden den gang har flere nye spillere kommet inn, og det har blitt spilt to treningskamper (2-0 i begge kampene, mot henholdsvis Vélez CF og Sevilla Atlético). De nye draktene har også blitt presentert. Sakte, men sikkert tar det nye Málaga CF form.

Ny drakter. Foto © Málaga CF

Sportsdirektør Manolo Gaspar og José Alberto har brukt tida godt på leting etter forsterkninger som både skal passe inn i troppen, i planene til den nye hovedtreneren og som er villig til å takke ja til de stadig begrensede spillerlønningene klubben kan tilby.

Brandon Thomas har stått på ønskelista til Málaga tidligere, men nå er han endelig klar for klubben som den nye spydspissen i angrepet. Gaspar var også ærlig på at spanjolen med britisk far var en prioritert signering denne sommeren, og at hele klubben er storfornøyd med at han takket ja til tilbudet. Spilleren selv har uttalt at han er overlykkelig over å være Málaga-spiller, at han ønsker å gi tilbake etter den gode mottakelsen han har fått, og at han har stor tro på en ung, men spennende tropp for kommende sesong. Brandon Thomas er en allsidig type som kan spille både spiss og ving, men vil nok bli prioritert på spissplass. Han er 26 år gammel og er fra Santanyí på Mallorca.

Presentasjon av Brandon. Foto © Málaga CF

Midtbanen er forsterket med Ismael Gutiérrez på lån fra Atletico Madrid. Den 20 år gamle sentrale midtbanespilleren fra Los Palacios i Sevilla-regionen er kjent som en duellsterk spiller med en god pasningsfot og et øye for å skape spillet fra sin posisjon sentralt i banen. Ismael registreres som en del av Atlético Malagueño, men er tiltenkt en plass på A-laget og fullfører Málagas sentrale midtbane. Ismael har også snakket om den gode atmosfæren og mottakelsen han har fått.

Paulino de la Fuente er hentet inn for å forsterke angrepsrekka. Den 24 år gamle vingen kommer gratis fra UD Logroñés og har signert en kontrakt for de to neste sesongene. Som 16-åring ble de la Fuente hentet til Inter Milan fra barndomsklubben Bansander. I februar 2016 dro han hjem til Spania og signerte for Atlético de Madrid for å spille på juniorlaget der. Han dro videre til Alavés juli samme år og fikk over 100 kamper og 24 scoringer på reservelaget deres. Han fikk tre kamper på A-laget til Alavés, før han signerte for Segunda-klubben UD Logroñés i fjor sommer. Han spilte 31 kamper i sesongen som var.

Presentasjon av de nye draktene. Foto © Málaga CF

Málaga har signert kontrakt med Moussa Diarra. Den 18 år gamle midtstopperen fra Mali ble i fjor hentet til juniorlaget av Duda fra en fotballskole i Mali. Han har spilt delvis for Juvenil A og delvis for Juvenil B, men nå har han signert en treårskontrakt og skal spille for Atlético Malagueño. Han har i tillegg deltatt på treningene med A-laget nå i juli og spilte første omgang og halve andreomgang mot Vélez CF (en kamp Málaga vant 0-2). Han skal ha imponert stort i sesongoppkjøringen så langt, og Málaga mangler stoppere, så ikke bli overrasket om Diarra blir å se på A-laget i enkeltkamper kommende sesong!

Málagas nye drakter ble presentert 14. juli, og klubben returnerer både til sine vante striper, men også en mørkere kongeblå farge, som klubben spilte med for rundt 20 år siden. Bortedrakta har en litt ubestemmelig oransje-rosa farge, mens tredjedrakta har en dempet sort farge. Keeperdrakta er neongul. Den nye hovedsponsoren er byrådet, som har valgt å gi plassen på drakta til Sabor a Málaga, som er en organisasjon av 750 matprodusenter, distributører og restauranteiere som i ti år har jobbet for å sette den lokale maten på kartet.

Presentacion av Paulino. Foto © Málaga CF

Arilds Corner

Fotball eller pandemi?

Fotball-EM er gjennomført med fulle tribuner og tilskuere og fans som strømmet ut i gatene. Jubel, gråt og omfavnelser. Fulle restauranter og barer. Fri flyt av supportere over landegrenser. Fotball-seriene er i full gang i de nordiske landene, med fylte tribuner, eller med begrenset antall på matchene.

Når seriene startes igjen, strømmer fotballhungrige tilskuere tilbake til arenaene. Og så kommer treningskamper og kvalifiseringer til cuper, alt med fulle tribuner og supportere i fri utfoldelse. Fotballen, supportere, sponsorer, media og mange andre interesser har vunnet!

Men vi ser igjen at antall smittede øker i land på land, og at område etter område stenges ned. Med sommeren strømmer turistene over landegrenser, så det er ikke bare fotballen som har all skylda for økende smitte. Mange er vaksinerte og føler seg trygge. Mens andre mener at nok er nok og gir f … Verden går videre, og det er opp til enkelte. Konsekvensene ofres ikke så mye omtanke. Vi får håpe at de fleste kommer trygt igjennom, slik at fotballen igjen kan nytes som vanlig.

Málaga CF og La Rosaleda

Vi lengter etter å komme i gang. Møtes på La Rosaleda med fullsatte tribuner, stor stemning og med et lag som skal kjempe om opprykk til ‘de store gutta’. Med nyoppusset stadion, mange nye spillere, ny giv, flere nye samarbeidspartnere og med stor optimisme i alle ledd, ligger alt til rette for en ny, spennende sesong.
Suget er der, og vi krysser fingrene.

Peña Oso Polar

Vi ligger også i startgropa for en ny sesong. Sesongbillettene er innkjøpt. Alle bør følge med på våre Facebook-sider og vi mailer våre medlemmer om den videre gangen. Vi ønsker selvfølgelig at flere melder sin interesse og blir medlemmer. Andre vil bestille billetter til seg, venner og besøkende og bli med på match når det passer. Vi er åpne for alle. Våre forskjellige aktiviteter opprettholdes, og vi vil øke tilbudet fremover.

Vi ønsker alle velkommen til en ny sesong og håper og tror på en knallsesong for Málaga CF.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.