Månedsmagasinet på Costa del Sol
Málagas fremtid – en retur for Al Thani?

Málagas fremtid – en retur for Al Thani?

Málaga Club de Fútbol, og da i særdeleshet eierskapet til klubben, har allerede i flere år vært gjenstand for mer enn én rettssak. På den fronten har en ennå ikke kommet til noen endelig konklusjon, og det ser heller ikke ut til å skje med det første. Men nå verserer ryktene om en mulig retur for sjeik Abdullah Al Thani, både på klubbkontorene på La Rosaleda og blant supportere og presse.

Paco Valverde er advokat for minoritetsaksjonærene i Asociación de Pequeños Accionistas (APA), og han kjemper innbitt for at en retur for sjeiken fra Qatar ikke skal skje. Han har nå bedt domstolen om å legge så godt til rette som mulig for at sjeik Al Thani skal få vitnet i saken, noe han frem til nå har klart å unngå å måtte gjøre. Ifølge Paco Valverde må sjeiken stilles for retten, og dersom Málagas eier mener han er uskyldig i påstandene mot ham, er han garantert et rettslig forsvar og en mulighet til å bevise det. Ingen kan dømmes dersom de unnlater både å møte i retten og å forklare seg, uttalte Valverde i et intervju med Radio Marca Málaga.

Dersom sjeik Abdullah Al Thani skulle bli frikjent, vil han kunne komme tilbake og ta over ledelsen av klubben igjen. Det er dette scenarioet Paco Valverde og flere med han kjemper for å unngå.

Det er en uttrykt støtte til domstolen og rettsvesenet, men samtidig skal Al Thani ha støtte fra Qatar for å få saken henlagt. Paco Valverde har på vegne av minoritetsaksjonærene uttrykt sin støtte til dommeradministrator José María Muñoz, som de mener «har reddet klubben». På det punktet vil nok advokaten finne mange som er enige med han.

Det er likevel de som er uenige med minoritetsaksjonærene i APA, og det er ledelsen i BlueBay Business Management, som innbitt kjemper for sin del av kaka. Det er en forventning derfra om at BlueBay skal tildeles kontrollen over majoriteten av aksjene i klubben i henhold til den avtalen som ble inngått med klubbledelsen for en god del år tilbake – en avtale som sjeik Al Thani nekter for at har funnet sted på den måten BlueBays advokater hevder. Minoritetsaksjonærenes offentlige støtte til dommeradministrator Muñoz nylig kom som følge av at BlueBay i et brev til dem kritiserte ledelsen til Muñoz, nå som klubben er under administrasjon. Som nevnt er APA uenige i kritikken.

Spørsmålet er om vi er noe nærmere en endelig avgjørelse av klubbens fremtid. Når vil klubbens nåværende situasjon under administrasjon og ledelse av Muñoz være over? Vil sjeik Abdullah Al Thani, av mange supportere en forhatt mann, ta tilbake kontrollen over klubben og igjen sitte øverst på tronen som klubbpresident, og vil han gå ustraffet fra sine tidligere handlinger? Det vil nok føre til nye demonstrasjoner fra supporterne.

Vil BlueBay til slutt klare å ta over kontrollen over aksjemajoriteten og sånn sett bli de facto ledere av klubben? Mange mener at det vil være like ille som da sjeiken ledet klubben. Vil domstolen lande på at klubben kan selge majoriteten av aksjene, som per nå er under kontroll av domstolen og dommeradministrator Muñoz? Hvem vil i så fall bli klubbens nye eiere?

Dette er spørsmål som nok vil stå ubesvart en god stund til, og det betyr at klubben fortsetter å eksistere i en slags limbo mellom usikkerheten rundt klubbens fremtid på den ene siden og det sportslige fokuset på det som skjer på banen på den andre siden.


ARILDS CORNER- Drømmen har gått i oppfyllelse

Av Arild Kristiansen

La Rosaleda har åpnet sine porter, og tribunene fylles opp av fotballhungrige tilhengere. Vi er tilbake! Våre helter kjemper om poeng, heder og ære. Og vi er der! Etter mange måneder er fotballen tilbake for fullt. Live for oss.

Tankene har svirret rundt dette i mange mørke stunder. Fotball på La Rosaleda, stor stemning med Málaguistas, våre helter – nye og gamle. Møte med Oso Polars medlemmer, gjester og besøkende.  Møteplassen på La Chispa i Fuengirola, bussturen og en liten ‘pit-stop’ i Málaga før matchen. Alt er der …

Og hva med Málaga CF?
Her har det tydeligvis foregått mye. Ny ledelse og dere samarbeidspartnere har fått ryddet opp etter sjeiken og hans medløpere. Mange prosesser for å få alt på stell er fremdeles i gang. Og med det sportslige har det skjedd mye. Med nye spillere, trenere og fornyelse av støtteapparatet. Dette er profesjonell fotball, men innenfor rammene som er satt etter alt kaoset.

Her ligger litt av spenningen i dagens fotball, hvor de store pengene rår. Vi får håpe dagens ledelse holder tunga rett i munnen og gjør det som er best for klubben, både på kort og lang sikt, men sjarmen med å være supporter må beholdes.

Og hva med Peña Oso Polar?
Vi er jo en forening basert på frivillig, gratis arbeid. Noen gir seg etter sin økt og trer til side. Og nye krefter bringer stafettpinnen videre. Kulturen og tradisjonene fortsetter og utvikles.

Pandemien har tæret på og satt det meste på vent. Men nå når er vi tilbake til normalen, vil gamle medlemmer komme tilbake, og nye vil også komme til.

Og så da …
Alle har sine drømmer, mål og ambisjoner. Mãlaga CF har helt sikkert en hel rekke mer eller mindre realistiske ambisjoner, men vi får håpe at klubben holder stand og etablerer en skikkelig grunnmur. Ut fra denne kan man bygge stein for stein til det beste for klubben.

Og en dag har forhåpentligvis Málaga, Spanias 5. største by, atter et lag i Primera Division. Det er der klubben hører hjemme.

Og vi skal selvfølgelig være med!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.