Månedsmagasinet på Costa del Sol
Berg- og dalbaneklubben Málaga CF

Berg- og dalbaneklubben Málaga CF

Málaga under José Alberto har levert noen gode resultater, men det er likevel som om klubben er som Jekyll & Hyde når det gjelder hjemme- og bortekamper. På hjemmebane har det blitt syv seire og to uavgjort på ni kamper. På bortebane har klubben til gode å vinne. Tap har det dog blitt nok av, med seks i antallet og tre uavgjort på ni kamper. Totalt har Málaga syv seire, fem uavgjort og seks tap på de 18 første serierundene. Om bare et par av kampene hadde endt annerledes ville Los Boquerones vært over 30 poeng og kjempet blant topp 5. Slik det står seg akkurat nå når denne artikkelen, skrives har José Albertos menn 26 poeng på 7. plass og de har nylig gått på et sviende nederlag borte mot nyopprykkede Burgos (0-3).

I neste kamp venter Peña Sport, som nylig la ut en melding på Twitter der de skriver: «Hei Málaga CF, er dere ledige for en drink på torsdag?». Det førte til at flere Málaga-supportere var raskt ute med å gratulere Peña Sport med seieren i cuprunden, flere dager før kampen i det hele tatt ble spilt. Innen dette kommer på trykk, vet vi hva resultatet ble. Vil Málaga klare å ta sin første seier på bortebane i 2021/22-sesongen?

José Alberto har gått ut og beklaget for forestillingen mot Burgos og de høyst varierende resultatene hjemme og borte, og Alberto Escassi beklaget direkte til de tilreisende supporterne fra Solkysten i snøværet i Burgos. «Vi har vært som en berg- og dalbane siden første kamp, av og til spennende, av og til skuffende, og det kan ikke tillates. Jeg trenger litt ro for å trekke konklusjoner, men dette er veldig langt fra det jeg liker og ønsker å se fra laget mitt», sa José Alberto til El Desmarque de Málaga etter bortekampen mot Burgos.

Spillere og trener har en jobb å gjøre. Det har også sportsdirektør Manolo Gaspar, som leter etter mulige forsterkninger. I forbindelse med bortekampen mot Burgos så Gaspar sitt snitt til å få med seg flere kamper før han dro sørover igjen. Han så Mirandés mot Real Oviedo, Real Valladolid mot Cartagena og Leganés mot Las Palmas. For noen uker siden la han inn en tilsvarende kampmaraton i divisjonen over. Det er primært en sentral midtbanespiller som er hovedmålet for vintervinduet, sies det. Mange supportere krever også en ny makker for Juande i forsvaret.

Málaga er preget av skader på flere sentrale spillere. Juande er ikke klar for spill, og kombinasjonen Peybernes og Lombán i midtforsvaret har ikke imponert noen. Luíz Muñoz er langtidsskadd, og Ramón er ikke tilbake før på nyåret. Det er neppe Jozabed heller. Det betyr at selv om både Genaro og Escassi kan flyttes ned i forsvaret fra midtbanen, er det lite å ta av også i den posisjonen for å erstatte en av dem. José Alberto får ikke rotert på troppen slik han gjerne skulle gjort mot Peña Sport og frem mot jul. Det blir spennende å se hvordan klubben ser ut om en måneds tid, og hva som eventuelt kan hentes inn i januar.

Málaga de Noruega benytter også sjansen til å ønske alle lesere av Det Norske Magasinet og alle Málaga-supportere en riktig god jul!


ARILDS CORNER

En klubb spiller for sine supportere

Av Arild Kristiansen

I dagens mediabilde kan det synes som om en fotballklubb primært er til for de store gutta med penger, som vil sole seg i glansen: politikere, kjendiser, sponsorer, TV-selskaper og for en rekke andre særinteressenter.

Men når vi tenker litt nærmere etter og ser hva som rører seg på grasrota, er det de lokale, små klubbene og fotballen for store og små som teller. Alle de frivillige og ildsjelene som legger ned tusenvis av timer, år etter år. I disse klubbene skapes det miljøer og engasjement.  Gleden av å leke med kula. Ledere, trenere, frivillige … Det sosiale engasjementet og samholdet fra vuggen til graven. Alt dette og mye mer er hva klubbene tilbyr i det daglige.  Det er det som teller. Ut fra dette kommer kjærligheten til verdens største idrett – fotballen.  Her skapes supporterne, og uten dem er de mest opphausete klubbene bare et tomt skall.  Et utstillingsvindu uten sjel og innhold.

Og Oso Polar er selvfølgelig en del av sjelen og innholdet i Málaga CF

Vi i Peña Oso Polar er trofaste tilhengere av Málaga CF. De fleste har sine favorittklubber og lag i hjemlandet, med fotball, håndball, ishockey etc. etc. Men vi er supporterne som stiller opp og støtter Málaga CF. Klubben med sin historie, kultur, sine ansatte, spillere, ledere og alle andre som utgjør denne tradisjonsrike klubben. Vi i Peña Oso Polar har også vår historikk, våre tradisjoner og vårt sosiale engasjement. Dette er resultatet av vår lojalitet til Málaga CF og det klubben representerer. Vi støtter ikke et tomt skall uten sjel og innhold.

Drømmen for en supporter

Vi drømmer selvfølgelig om at Málaga CF igjen skal spille i toppligaen med ‘de store gutta’.  Men vi både drømmer og krever at Málaga CF skal være en klubb vi kan være stolte av. Det gjelder ikke bare poeng og resultater, men også om stabilitet, eierskap, ryddighet og ikke minst å bygge en solid grunnmur for videre utvikling. Vi ønsker å være en del av en stor supportermasse som gleder oss til å stille opp på match etter match hvor vi bærer våre helter opp og frem. Vi vil også være med på å skape historie, helter, legender og store øyeblikk. Det er hva fotballen dreier seg om for supportere. Store og små. Så husk: Vi supportere er sjelen og innholdet i klubben.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.