Månedsmagasinet på Costa del Sol
Historie fra hverdagen – nr. 13

Historie fra hverdagen - nr. 13

Wenche (63 år), har i lengre tid vært plaget med tiltagende trøtthet og smerter mellom skulderbladene. Hun forteller at det typisk gir kraftige smerter når hun arbeider i kjøkkenet eller blir sittende med PC. Når jeg legger meg går det mye bedre, så heldigvis får jeg sove OK.

Så nå er jeg her hos deg og håper at du kan hjelpe meg. Undersøkelse og anamnese viser en middels aktiv, lett overvektig kvinne som tidligere hadde sittende arbeid. Holdningen er noe fremoverbøyd i brysthøyde og nakke. Skuldrene er lett framskutte. Bevegeligheten og styrken generelt er noe redusert. Hun har ikke typiske tegn på osteoporose (benskjørhet).

Vi legger sammen opp til et behandlings og aktivitetsprogram. Behandlingen skal mobilisere ryggens ledd, og stimulere «sovende muskler» til aktivitet, og ikke minst bevisstgjøre holdning og økt kontakt/kontroll med hennes egen kropp. Etter første behandling følte hun en viss bedring, men også stølhet og ømhet, noe jeg hadde forberedt henne på.

Vi fortsetter samme behandling, men noe kraftigere, og hun får noen nye tips og øvelser. Ved neste besøk forteller Wenche at det har gått mye bedre, og at hun kjenner seg mer i harmoni med sin egen kropp. Hun får et personlig videoprogram med øvelser som hun blir grundig instruert i å gjøre. Det går den rette veien, men da Wenche har merket noen nakkeplager blir den undersøkt og behandlet et par ganger.

To uker senere får jeg en telefon fra en takknemlig Wenche som føler seg bra, og hun ber meg om å ferdigstille dokumentasjonen som HELFO krever for at hun skal få tilbakebetalt utgiftene for behandlingene (egenandel som i Norge).

Av Rolf Martinsen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.