Månedsmagasinet på Costa del Sol

Når de store internasjonale artistene kommer til Spania er det som oftest til Madrid, Barcelona og Sevilla. Og hvis sistnevnte skulle byttes ut, kunne det en sjelden gang bli til fordel for Granada eller Málaga. Men sommerens største konsert blir i år holdt i Fuengirola, som har gått helt nye veier for å få selveste Sting til byen.

Om man bare går 5 år tilbake i tid, finner man et tilbud av konserter som de fleste i dag sannsynligvis vil betegne som en tynn kopp med te. Kun 10-12 konserter spredt over hele kysten var det som sommerprogrammet hadde å by på. Antallet er i år blitt firedoblet. Eller sagt på en annen måte; det som tidligere skjedde i løpet av to gode sommermåneder, skjer i dag på to gode uker. Starlite Festivalen i Marbella har et tett booket program, og etter et par stille år presenterer det tradisjonsrike konsertstedet Puerto Romano i Puerto Banus fem spennende konserter. Men den største av alle sommerens konserter avvikles på Fuengirolas nye konsertsted ”Marenøstrum”.

Fuengirola tok steget

Det er en tilfreds og forventningsfull Fuengirola-borgermester, som viser rundt på byens nye konsertsted i parken ved foten av Castillo Sohail. Området blir i innhegnet i løpet av de kommende ukene, tribuner blir satt opp, og det bygges opp en infrastruktur med alt fra inn- og utganger til backstage-fasiliteter, toaletter, barer og spisesteder.
”Det var en stor satsning og et stort prosjekt, da vi forrige sommer fikk Simply Red til byen. Men det gikk riktig bra, og det kan gjerne gå enda bedre i år når Sting kommer,” forteller Ana Mula, som sammen med sitt byråd og den lokale konsertarrangøren Fox Group står bak det nye konsertstedet.
”Castillo Sohail er vel Costa del Sols vakreste spillested, men kapasiteten er ikke stor nok til store internasjonale artister,” forklarer borgermesteren, og fortsetter: ”Marenøstrum får plass til 10.000 personer, som alle får utsikt mot havet og med borgen på venstre hånd. Vi får både et stort og flott spillested.”
 
Det er selvsagt dyrt og risikabelt for arrangøren å leie inn Sting, men Fuengirola kommune gjør sitt for å få store artister til byen.
”Vi kan ikke gi økonomisk støtte til en konsertarrangør, men vi stiller stedet til rådighet og står for deler av den produksjonen og infrastrukturen som skal til for å få prosjektet realisert,” forteller Ana Mula.
Borgermesteren understreker at konsertstedet Marenostrøm er et langsiktig prosjekt.
”Jeg føler at byen står bak prosjektet, for vi har kun fått noen få klager fra naboene. Tilsvarende er jeg sikker på at både innbyggere og næringsdrivende kan se verdien i å få store artister til byen, for det gir turisme og oppmerksomhet. Fuengirola har massevis av sol og strand, men vi blir nødt til å differensiere oss,” avslutter byens borgermester.
En ting er å differensiere seg. Det er en annen ting å få Sting til byen. Fuengirola har virkelig klart å komme ut av skyggen fra de andre større byene.

Den syngende aktivist

Sting er på flere måter i en klasse for seg selv. Med over 100 millioner solgte album har han sikret seg en fin plass i historiebøkene over tidenes største musikere. For Sting er musiker til fingerspissene. Han komponerer selv all musikk, og håndterer stort sett alle instrumenter.
Talent-spiren ble sådd allerede som åtte-åring, da han begynte å spille på sin onkels gamle gitar. De første store sangene skrev han med bandet The Police, som på slutten av 70-tallet og i begynnelsen av 80-årene erobret musikkverden. Men Sting oppnådde å få enda større suksess som solist. En bedrift som kun ganske få har gjort etter ham. Flere av hans største hits er skrevet for et ti-år eller to siden, men allikevel hører de i dag til de mest spilte på alle mulige radiostasjoner rundt omkring i verden.
”Jeg står på og jobber hardt for å levere noe ordentlig. Min ambisjon har alltid vært at mine sanger skal holde seg for evig, for det er mitt liv jeg forteller om,” fortalte Sting for et par år siden i et større engelsk dokumentarprogram.
”Jeg har mange ting som skal fortelles med få ord. Jeg har aldri brydd meg om ”I love you and you love me”- tekster, for det er for simpelt og uinteressant. Det skal være en bedre historie, som setter meg på en prøve. Og det kan være hardt arbeid, – men jeg elsker det,” forklarte Sting, som til tross for sin overveldende suksess alltid har klart å holde begge beina på bakken. Han har ingen stjernenykker og er ikke redd for å eksperimentere med nye konsept og musikere – bare de kan sine saker. Derfor blir fiolinisten Ara Malikian gjeste-solist til konserten i Fuengirola.
 
I tillegg støtter han fremdeles aktivt sine to gamle hjertesaker; miljøet og humanitære rettigheter. Akkurat som i sin karrieres spede start holder Sting gjerne et par årlige støttekonserter.
Sting har tre ekteskap og syv barn på CV-en, og er kun et steinkast fra å nå den spanske pensjonsalderen av 67 år. Men det hverken ses eller merkes på den britiske musikeren. Masse musikk, sunt kosthold, yoga og hinduisme holder ham ung.
Den 17. juli står han på scenen på Fuengirolas nye ambisiøse konsertsted, Marenøstrum. Billetter fås på www.marenostrumcastlepark.es

Andre internasjonale artister gjester Fuengirola i år

Den kreative og meget alternative jazzmusikeren Jamie Cullum holder en ny konsert på Castillo Sohail, hvor han opptrådte for fulle hus i 2011.
Den franske pianisten Richard Clayderman gjester Castillo Sohail den 6. august. Richard Clayderman har i sin karriere solgt over 70 millioner album og er en av tidenes høyst rangerte pianister.
Den verdensberømte QUEEN tributen ”Good Save the Queen” leverer alle de beste hitsene fra det legendariske rocke-bandet. Det skjer den 22. juli og på Marenøstrum, da bandet vanligvis spiller for tusenvis av tilhørere.

Det beste fra Michael Bolton

Etter en årrekke med ganske få konserter har det velkjente Hotel Puente Romano i Marbella nok en gang fått et flott konsertprogram på beina. Det skjer i samarbeid med den lokale konsertarrangøren Crazy Music Productions, som setter sin lit til at Michael Bolton, George Benson og Billy Ocean vil fylle hotellets center court med plass til 2.000 gjester. Spesielt førstnevnte er det store forhåpninger til. Opp igjennom 80-årene og på starten av 90-tallet var Michael Bolton en av verdens mest etterspurte musikere. I denne perioden ga han ut åtte album som solgte i 53 millioner eksemplarer. Hans hits ”How Am I Supposed To Live Without You”, ”I Found Someone” og ”When a man Loves a Woman” kan alle mimre og synge med på. Og han lover å synge alle de store hitsene når han kommer til Marbella den 10. august.
”Publikum får kun det beste, og jeg har også et par overraskelser med,” lover Michael Bolton i en mail til La Danesa. På slutten av 90-årene valgte den i dag 64-år gamle musikeren å skru ned tempoet litt, dog uten å på noen som helst måte forlate det rampelyset som har lyst på ham siden han som 16-åring underskrev sin første platekontrakt.
”Turnéene mine er blitt kortere, men mer selektive med årene. Det gir meg overskudd til å yte mitt beste på scenen. Slik liker jeg best å ha det,” skriver Michael Bolton, som gleder seg til å komme tilbake til Puente Romano, hvor han sist opptrådte for en håndfull år siden. Billetter til konserten koster fra 35 til 275 euro og kan kjøpes på www.crazymusicproductions.com
En av tidenes største jazz-gitarister holder også i år en ny konsert i Marbella. George Benson opptrådte sist for fulle hus. Den 21. juli blir det antageligvis rift om billettene til hans konsert på Hotel Puente Romano.
 
Crazy 80s live er et nytt konsept fra Crazy Music Productions.
På tre timer lanseres all den beste musikken fra 80-årene, anført av selveste Billy Ocean i selskap med prominente navn som M People, Right Said Fred og den lokalkjente musikeren Paul Maxwell.

Starlite

Også i år drysser det stjernestøv over Starlite Festivalen. Hele 42 konserter har festivalen på programmet i juli og august. Flere nasjonale og internasjonale artister opptrer i år. Utvalget er større enn noensinne. Det blir noe for enhver smak og lommebok. Her er en liten appetittvekker.

20/7 Elton John
10/8 Eros Ramazzotti
15/8 Andrea Bocelli

 
Av Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.