Månedsmagasinet på Costa del Sol
Veras Veranda – Kanel/mandel cookies
Ja, så er det småkaketid igjen. Selv om jeg saktens kan bake småkaker hele året, lager jeg mange flere typer når det blir kaldere vær. Det er deilig å kose seg foran fjernsynet med en stor kopp kaffe og hjemmebakte småkaker, med levende lys, mens man får varmen i seg under et teppe.
 
Disse småkakene skal man passe meget godt på. Man kommer lett til å spise for mange av dem – tro meg, de forsvinner raskt. Jeg tror det betyr mye at det er krokan og hakkede mandler i dem, for det gir dem litt
mer å bite i enn andre mer vanlige småkaker.
 
Bak en dobbel porsjon og gled din venn eller nabo med en liten porsjon – gleden ved å gi bort hjemmebakte kaker er minst like stor som når man selv får dem.

Kanel/mandel cookies
 

Dette trenger du:

250 gram mykt smør
250 gram sukker
2 egg
250 gram mel
2 tsk. bakepulver
2 spsk. kanel
½ tsk. salt
75 g. hakkede mandler
75 g. Krokan-mix
 

Slik gjør du:

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett deretter eggene et om gangen og pisk grundig mellom hvert egg. Rør mel, bakepulver, kanel, salt, krokan og grovhakkede mandler i deigen.
La deigen hvile kaldt i 1 time. Form deretter kuler på størrelse med valnøtter. Legg kakene på stekeplater med avstand mellom dem, da de flyter utover.
Stek kakene ved 175 grader varmluft i 11-15 minutter, til de er gyllne og gjennomstekte. La kakene kjøles ned på en rist og oppbevar dem i en lufttett boks.
Av Veras Veranda – Natalina Atlanta Bramsted

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.