Månedsmagasinet på Costa del Sol
Veras Veranda – Kanel/mandel cookies

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Ja, så er det småkaketid igjen. Selv om jeg saktens kan bake småkaker hele året, lager jeg mange flere typer når det blir kaldere vær. Det er deilig å kose seg foran fjernsynet med en stor kopp kaffe og hjemmebakte småkaker, med levende lys, mens man får varmen i seg under et teppe.
 
Disse småkakene skal man passe meget godt på. Man kommer lett til å spise for mange av dem – tro meg, de forsvinner raskt. Jeg tror det betyr mye at det er krokan og hakkede mandler i dem, for det gir dem litt
mer å bite i enn andre mer vanlige småkaker.
 
Bak en dobbel porsjon og gled din venn eller nabo med en liten porsjon – gleden ved å gi bort hjemmebakte kaker er minst like stor som når man selv får dem.

Kanel/mandel cookies
 

Dette trenger du:

250 gram mykt smør
250 gram sukker
2 egg
250 gram mel
2 tsk. bakepulver
2 spsk. kanel
½ tsk. salt
75 g. hakkede mandler
75 g. Krokan-mix
 

Slik gjør du:

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett deretter eggene et om gangen og pisk grundig mellom hvert egg. Rør mel, bakepulver, kanel, salt, krokan og grovhakkede mandler i deigen.
La deigen hvile kaldt i 1 time. Form deretter kuler på størrelse med valnøtter. Legg kakene på stekeplater med avstand mellom dem, da de flyter utover.
Stek kakene ved 175 grader varmluft i 11-15 minutter, til de er gyllne og gjennomstekte. La kakene kjøles ned på en rist og oppbevar dem i en lufttett boks.
Av Veras Veranda – Natalina Atlanta Bramsted

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet