Månedsmagasinet på Costa del Sol
10 favoritter i Andalucía og Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Naturlig nok vil de fleste som tilbringer en del tid i Andalucía og langs Costa del Sol etter hvert finne sine egne favorittsteder, det være seg alt i fra favorittsteder og byer til favorittstrender. Her følger en liten oppsummering av redaktørens favorittsteder, samt en oppfordring til våre kjære lesere om å ta kontakt for å la oss høre hva nettopp du har som dine favoritter!
 

1) Sted

For de fleste vil dette være ensbetydende med hvor en bor, men ikke alltid. Man kan argumentere for at dersom man tilbringer mye tid for å reise bort fra stedet man har sin bolig, så bor man på feil sted. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle. Etter å ha bodd i Alhaurín de la Torre i lang tid må jeg i patriotisk ånd la nettopp dette stedet stikke av med førsteplassen som favorittsted. Det som gjør nettopp dette stedet så attraktivt er at det er et typisk spansk sted, med få utenlandske turister. Det er rent og pent med hovedsakelig beboere tilhørende den spanske middelklasse, og midt i den travleste sesongen føles det litt som å kjøre hjem til paradis, vekk fra all trafikken og alle menneskene, samtidig som stedet er stort nok til å tilby alt man trenger. Alhaurín de la Torre ligger sentralt, bare ca. 10-15 minutters kjøring fra Málaga flyplass, litt lenger til selve byen, og kun 10 minutter til strendene og alt hva Costa del Sol har å by på. Flott natur og fjell ved dørstokken, og en veldig inkluderende spansk befolkning på ca. 30.000 innbyggere. En klar vinner for meg.
 
 

2) By

I kategorien for favorittby vil det å velge en favoritt avhenge av hva man definerer som by. Med utgangspunkt i innbyggertall har jeg derfor valgt å definere følgende som byer langs Costa del Sol:
Málaga, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Marbella, San Pedro de Alcántara, Estepona, Manilva og Casares vest for Málaga flyplass, og Rincón de la Victoria, Vélez-Málaga, Nerja, Frigiliana og Torrox øst for flyplassen. Her blir det vanskelig. Málaga har et enormt tilbud og mye å by på, og er nok for mange en soleklar favoritt. Jeg velger allikevel personlig å utnevne Rincón de la Victoria som min favoritt. En flott strand og promenade midt i sentrum, sol og solnedgang noen timer etter resten av kysten, og en hovedsakelig spansk atmosfære gjør at dette blir vinneren. Málaga, Marbella og Fuengirola følger tett på, alle steder med en viss aktivitet også om vinteren og i lavsesongen.

 
 

3) Strand

For mitt vedkommende er den første jeg har i tankene Cabopino. En relativt rolig atmosfære selv midt i høysesongen, kystens fineste sandstrender, gode og interessante muligheter for snorkelling, og valgfritt antrekk (blandet, også for nudister) gjør at Cabopino scorer høyt. Stranden i Rincón de la Victoria er en annen favoritt, men som vi vet er kysten full av flotte strender. Så her er det lite som skiller den ene fra den andre.
 
 

4) Restaurant

Sorry Spania, min favoritt-restaurant er dessverre ikke spansk! Spansk mat av ypperste klasse befinner seg definitivt i verdenstoppen hva angår gourmet-opplevelser, men som en stor fan av japansk mat kommer jeg ikke utenom restauranten Sukiyaki som ligger på strandpromenaden i Fuengirola, et stykke vest mot borgen. Å kunne spise så mye en vil av førsteklasses japansk mat valgt fra en omfattende meny for skarve 17 euro er simpelthen unikt!
 
 

5) Pub/Bar

Med tusenvis å velge synes oppgaven å utpeke en favoritt nærmest umulig. Allikevel griper jeg meg selv i å ofte ende opp på Peggy Sue’s i Torremolinos, en liten bar med typisk «rockabilly» preg, engelske fotballkamper og et hovedsakelig engelsk publikum, mange av dem fast inventar. En god atmosfære hvor man alltid treffer venner, eller får nye venner!
 
 

6) Vandretur

Når det gjelder vandreturer og natur-områder har Andalucía enormt mye å by på. Det er derfor vanskelig å utpeke en klar favoritt, men jeg lar mitt valg falle på Ojén. Beliggende rett i bakkant av Marbella inviterer Ojén til spaserturer av ulik lengde og karakter, og er man heldig kan man her oppleve og se en rekke av Andalucías karakteriske dyrearter, både i den tette skogen og høyere opp i fjellene. Et sted jeg vender tilbake til gang på gang.
 
 

7) Sport

I denne kategorien vil valget naturlig nok variere med hvilken idrett man selv driver med, men for Det Norske Magasinets journalist som spiller squash og iblant tennis er valget enkelt. Club del Sol i Calahonda er førstevalget. En utrolig trivelig sportsklubb med et stort tilbud og mange faste medlemmer. Hyggelig personale, en flott bar og uteområder for en forfriskning etter man har spilt eller for dem som ikke deltar, og fornuftige priser. Et tilbud som enda flere burde benytte seg av!
 
 

8) Dagligvarer

Kommer man fra Norge er tilbudet i Spanias supermarkeder ofte formidabelt, men siden Det Norske Magasinets journalist flyttet til Spania fra England til Spania sammen med familien er utvalget ikke å sammenligne. Mercadona, som er blant Spanias mest populære supermarkeder har alt man trenger til daglig, men for det lille ekstra og et bedre utvalg lar jeg min stemme gå til den franske supermarkedkjeden Carrefour, som etter min mening ligger langt foran Mercadona og de andre hva utvalget angår.
 
 

9) Shopping

Ikke en favorittkategori for undertegnede, men Plaza Mayor har stort sett alt vi trenger, sammen med Miramar i Fuengirola og La Cañada i Marbella.
 
 

10) Utflukt

Den sydlige delen av Spania har et utrolig mangfold av aktiviteter og turer som egner seg både for dagsutflukter og for opphold over noen dager, f.eks. en helg. Etter å ha vært nesten «overalt» er min klare favoritt Cadíz-provinsen. Tarifa og strendene videre mot nord er simpelthen helt magisk! Naturen er storslagen, og landskaper nokså annerledes fra det vi kjenner på Costa del Sol. Ja, om Cadíz hadde hatt tilsvarende flyforbindelser som Málaga, så er dette stedet jeg ville ha valgt å bo, og det sier vel ganske mye.
 
 
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet