Månedsmagasinet på Costa del Sol
Rekordstor matinnsamling · Black Friday slår alle rekorder · Málagas regionale sykehus kollapser

Rekordstor matinnsamling · Black Friday slår alle rekorder · Málagas regionale sykehus kollapser

Rekordstor matinnsamling

madindsamling
(Foto: Cadena Ser)
 
Innbyggerne i Málaga viste seg fra sin beste side i helgen, da det ble samlet inn matvarer til byens vanskeligstilte. Den årlige juleinnsamlingen rundet hele 700 000 kg varer, og satte ny rekord. Over 300 supermarkeder og 4000 frivillige stilte opp på den store innsamlingen i regi av Málagas Bancosol.
I supermarkeder over hele provinsen ble det satt store matvareesker på paller, og en rekke frivillige tok imot donasjoner. De store mengdene med mat befinner seg nå i Bancosols sentrallager, hvor de deretter vil distribueres til provinsens såkalte «comedores sociales». Det vil dreie seg om både utleveringssteder hvor man kan hente matvarer, samt boder hvor mennesker i nød kan få et gratis måltid.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 
 
 

Black Friday slår alle rekorder

black friday2019
 
Fenomenet «Black Friday» kom til Spania for syv år siden – den gang uten stor suksess. Kun noen få butikker så poenget med å selge varer på tilbud så tett opptil jul. I dag er imidlertid de fleste med på leken, og flere har til og med utvidet tilbudsdagen til flere dager. Nå på fredag 29. november er det ventet en Black Friday-omsetning på 1,6 millioner euro i Spania. Det er ti prosent mer enn i fjor. Det handles mest klær, sko og elektronikk. Det økende shoppinglysten merkes både i fysiske butikker og på nett. Alt tyder på at Black Friday er kommet for å bli.
 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Málagas regionale sykehus kollapser

hospital malaga
 
Behovet for et nytt sykehus i Málaga blir større og større. Sykepleiernes fagforening (Satse) anmelder nå igjen de kaoslignende forholdene deres medlemmer møter ved byens regionale sykehus. Flere steder ligger det tre pasienter på rom som er ment for to pasienter. Tilsvarende må flere pasienter ligge i sykehusgangene på grunn av plassmangel, og i helgen var det mangel på både rom og personale på sykehusets legevakt. Málaga har per i dag to store sykehus. Debatten om et tredje sykehus har pågått i nesten tjue år. Både kommunen og Junta de Andalucía er enige om behovet for et nytt sykehus, ettersom behovet på grunn av den økende befolkningen er åpenbar. Men fortsatt ligger prosjektet bare på tegnebrettet.
 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.