Månedsmagasinet på Costa del Sol
ERE-dommen gir gjenklang · Bankene tilbakebetaler ikke redningspakker · Flott oppmøte på La Rosaleda

ERE-dommen gir gjenklang · Bankene tilbakebetaler ikke redningspakker · Flott oppmøte på La Rosaleda

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ERE-dommen gir gjenklang

ere sagen 1
(Foto:rtve.es)
 
Tirsdagens dom i den andalusiske ERE-saken har ikke bare gitt gjenklang i Andalucía – men i hele Spania. Mens PSOE i både Andalucía og Madrid er tause når det gjelder dommen til de 19 tidligere politikere og rådmennene i det andalusiske parlamentet for omfattende korrupsjon av offentlige midler, er verken rettsvesenet eller den politiske opposisjonen redd for å ta bladet fra munnen. Aktor vil sette fire av de 19 domfelte bak lås og slå allerede før det besluttes om saken skal ankes eller ikke. Tilsvarende vil den nye regionale regjeringen, med Partido Popular og Ciudadanos, forberede sivile søksmål mot de domfelte i et forsøk på å få tilbakebetalt de tapte midlene.
ERE-saken omhandler midlene som Junta de Andalucía ble tildelt av staten ved begynnelsen av
finanskrisen for å støtte kriserammede regionale virksomheter. En del av midlene er ifølge retten havnet i feil hender. Blant annet er de to tidligere PSOE-styrelederne i Junta, Chaves og Griñán, dømt i saken.
 
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 

Bankene tilbakebetaler ikke redningspakker

bankerne 1
 
Statens omfattende redningspakker til de spanske bankene da finanskrisen brøt ut i 2008 er nylig gjort opp. I perioden 2008 til 2012 investerte den spanske staten tilsammen 65 725 millioner euro i finanssektoren for å redde bankene og restrukturere sparebankene med de største økonomiske problemene. Redningspakkene viser seg nå å være 1 376 millioner større enn først antatt. Det viser seg også at staten så langt kun har fått tilbakebetalt 5 150 av millionene, altså mindre enn ti prosent av lånebeløpet. Direktøren for den spanske nasjonalbanken, Pablo Fernández de Cos, mener at staten ikke kan forvente å få igjen mer enn 10 000 millioner. Argumentet hans er ganske enkelt at bankene ikke har
pengene, noe som tydelig gjenspeiles i aksjekursene. De store redningspakkene for bankene ble delvis finansiert av staten og EU.
 
 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 

Flott oppmøte på La Rosaleda

malaga rosaleda 1
 
Til tross for at Málaga CF ligger langt nede på tabellen i den spanske 2. ligaen i fotball, er publikumsoppmøtet til kampene på Estadio La Rosaleda imponerende. Tilskuertallet ligger mellom 14 -18 000.
Gjennomsnittet på 16 438 er det tredje høyeste i serien. Kun Zaragoza og Sporting Gijón har samlet flere fotballentusiaster på hjemmebane.
I ligaens 17. runde møtes Málaga CF og Elche søndag kl. 16.00.
Málaga CF med sine økonomiske problemer må pent vinne flere kamper for å komme seg opp fra den faretruende bunnplasseringen, og kampen mot Elche blir en av sesongens store muligheter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet