Månedsmagasinet på Costa del Sol
Harde dommer i ERE-saken · Málagas havn utvides · Marbella – Andaluciás nye storby · Historisk gate for homofile gjenåpner

Harde dommer i ERE-saken · Málagas havn utvides · Marbella – Andaluciás nye storby · Historisk gate for homofile gjenåpner

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Harde dommer i ERE-saken

ERE

Saken har pågått i nesten ti år, men tirsdag falt dommen for de 21 siktede politikerne og rådmennene som siden 2009 er tiltalt for å ha tilegnet seg deler av 679 millioner euro som Junta de Andalucía fikk i statsstøtte for å hjelpe andalusiske virksomheter gjennom de tøffe kriseårene. Blant de dømte politikerne er José Antonio Griñán, som var president for Juntaen i disse årene. Han er dømt til seks års fengsel. Hans forgjenger, Manual Chaves, er også dømt – selv om det «bare» er snakk om å bli fratatt vervet sitt i ti år. Dommene kan ankes, men det er ikke sikkert det vil skje ettersom tiltalen mot de 21 domfelte er betydelig hardere enn domfellelsene. I tillegg er det en klar tendens til at strafferammen mot en siktet økes dersom denne personen forgjeves anker en dom innenfor det spanske rettsvesenet. Dommene setter et trist punktum for nesten førti år med sosialistisk styre i Andalucía. I dommen heter det at det har vært organisert korrupsjon av svært grov karakter.

 

 
 
{loadposition google_native}
 

 

 

Málagas havn utvides

malaga2011
Luksushoteller, kontorlandskap, auditorier og en betydelig utvidelse av marinaen er alle elementer i det nye prosjektet for Málagas havn. Interessen for den nye marinaen «Muelle Uno» er så stor at kommunen nå har vedtatt en markant utvidelse av dagens havn. Det er de store områdene i forlengelse av den nåværende marinaen som skal bygges ut. Områdene er i dag litt vanskelige å få øye på, da de knapt er i bruk og ligger litt skjult bak en mur og gamle bygninger. Blant de mange prosjektene er et femstjerners hotell med 350 rom fordelt på 33 etasjer. Det er også planlagt tre 26 000 kvadratmeter store bygninger som vil danne et enormt kontorlandskap.

 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 

Marbella – Andaluciás nye storby

marbella2011
 
Med 152 000 innbyggere er Marbella nå Andalucías syvende største by etter de seks provinshovedstadene Málaga, Sevilla, Granada, Córdoba, Cádiz og Almería. For kommunens fremtidige tilskudd fra stat og fylke er det viktig å passere grensen på 150 000 innbyggere og dermed bli registrert som en storby. Det er kommunens tilbud og kampanje for å få innbyggerne til å registrere seg som har gitt resultater. Dermed har byens befolkning økt med syv prosent de siste to årene. Ved å melde seg inn i kommunen kan man blant annet nyte av gratis kollektivtransport. I tillegg har flere fra Storbritannia registrert seg før den kommende Brexit, skriver Marbella kommune i en pressemelding.
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 
 

Historisk gate for homofile gjenåpner

homoseksulle
 
Det var ikke enkelt å være homofil, biseksuell eller transvestitt under Francos diktatur – faktisk var det ulovlig. Et av de få fristedene var smuget «Pasaje Begoña» i Torremolinos. Her fikk alle lov til å ytre seg, og det fargerike smugets omdømme spredte seg til hele Europa. Men i sommeren 1971 satte Francos styre en stopper for festlighetene. Alle serveringsstedene i gaten ble stengt, og et par hundre gjester ble arrestert for offentlig uorden og fikk en bot på 3000 pesetas. Blant de arresterte var det flere utlendinger som ble utvist. Noen år senere blomstret Torremolinos igjen som et attraktivt reisemål for homofile, og kommunen ønsker nå å hylle, vise frem og fortelle historien om “Pasaje Begoña” ved å fra neste uke å tilby guidede turer i den gamle gaten. 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet