Månedsmagasinet på Costa del Sol
PSOE og Podemos med nytt regjeringsforslag · Flere trafikkulykker i Andalucía · Broadway til Málaga

PSOE og Podemos med nytt regjeringsforslag · Flere trafikkulykker i Andalucía · Broadway til Málaga

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

PSOE og Podemos med nytt regjeringsforslag

psoe podemos
 
Med litt hell får Spania en ny regjering innen jul. PSOE og Podemos har nemlig signert et nytt regjeringsgrunnlag som skal sikre en fremtidig koalisjon mellom de to partiene. Avtalen mellom PSOE og Podemos består kort fortalt av ti punkter som har som formål å forbedre landets sysselsetting, økonomi og sosiale likestilling. Som en del av avtalen står det også at Podemos skal ha ministerposter. De to partiene mangler imidlertid 20 mandater for å få gjennomført planen. Det er imidlertid forventet at de mindre, moderate nasjonalistiske partiene vil støtte det nye forslaget. Hvis det ikke holder, er det håp om at partier som Ciudadanos og Partido Popular vil stemme blankt for å bidra til å løse den politiske blokaden som har lammet spansk politikk i snart et år.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 

Flere trafikkulykker i Andalucía

trafik uheld
 
Antall omkomne i trafikkulykker faller i Spania – men øker i Andalucía. Så langt i år har 161 mennesker omkommet i 142 alvorlige ulykker på andalusiske motorveier. Dette er en økning på 24 omkomne og 15 prosent i mengden ulykker. Utviklingen bekymrer Junta de Andalucía, som nå skal utvikle en plan for forbedret trafikksikkerhet. I løpet av det siste tiåret har man kjørt flere kampanjer, redusert fartsgrensene i flere områder og satt opp radarer for å sikre at fartsgrensene overholdes.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 

 

Voldsomme stormskader i Málaga

uvejr malaga1989
(Foto: Málaga Hoy)
Med vindkast på opptil 74 km/t kom årets hittil verste storm til Málaga på torsdag. Over hele Costa del Sol kan man i dag se veltede trær og andre skader som følge av uværet. Det gikk verst utover Málaga by, der en landgang i den nye marinaen Muelle Uno ikke tålte den voldsomme stormen. Enda verre var det i Nord-Spania, spesielt i Galicia, der vindkastene kom opp i nærmere 120 km/t og bølger på åtte til ti meter forårsaket en rekke oversvømmelser. I flere byer anbefalte myndighetene innbyggere å holde seg innendørs. Uværet forventes å stilne i løpet av fredag – også i Málaga-provinsen.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Broadway til Málaga

soho teatro
 
Teater i Málaga har vært ensbetydende med Teatro Cervantes for en hel generasjon. Men Antonio Banderas har for alvor skapt en konkurrent til det gamle anerkjente teateret. Med sitt nye teater i Málagas Soho-distrikt «Teatro del Soho Caixabank» vil han bringe nye forestillinger og ny kultur til byen. Hans første forestilling «A Chorus Line» er et klassisk Broadway-show med premiere i slutten av november, og nesten samtlige av de nærmere 40 000 billettene har blitt revet vekk. «Det har kostet meg en formue å få dette prosjektet stablet på beina, og jeg aner ikke om jeg noen gang vil få pengene tilbake. Men jeg brenner for det jeg gjør, og det er slik jeg vil leve resten av livet», sier Antonio Banderas før premieren. Han har regissert og spiller selv i stykket.
 
 

Rotaryklubbens årlige Charity Walk i San Pedro i morgen lørdag

Været ser lovende ut for en fin tur på strandpromenaden med start ved restauranten Nuevo Reino i San Pedro. Du velger selv hvilken strekning av 3 alternativer du ønsker å gå. Den første turen starter kl. 09:30.
Alle kan møte opp. Dessverre er lunsjen etter gåturen allerede fullbooket. For registrering og eventuelle spørsmål, kontakt saraneil@hotmail.com. Det koster 20 euro å delta, og beløpet går til fundraising.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet