Månedsmagasinet på Costa del Sol
Valgresultat uten klarhet · Ingen eseltaxi om du er for tung · Storm på vei

Valgresultat uten klarhet · Ingen eseltaxi om du er for tung · Storm på vei

Valgresultat uten klarhet

psoe pedro sanchez 
Maktbalansen i spansk politikk beveget seg bare noen få millimeter ved søndagens parlamentsvalg. Sosialistpartiet med Pedro Sánchez i spissen er fortsatt landets største parti, men det blir ikke helt riktig å snakke om en klar valgseier ettersom både Sosialistpartiet og deres antatte støtteparti, Podemos, mistet en liten håndfull mandater – noe som nå gjør det enda vanskeligere å kunne samle et flertall enn før valget. På den andre siden av parlamentet ser ikke tingene så mye bedre ut. Det nye partiet i spansk politikk, VOX, stormer fremover. Partido Popular hadde også god fremgang, men til gjengjeld kollapset det fullstendig for Ciudadanos, som gikk fra 52 til 10 seter i parlamentet. Valget har derfor ikke endret maktbalansen det minste, og den eneste umiddelbare muligheten for en ny regjering er PSOE i en minoritetsregjering, eventuelt i koalisjon med Podemos.

 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 
 

Ingen eseltaxi om du er for tung

mijas aesel
Mijas kommune forbedrer nå forholdene for byens kjente eseltaxier ytterligere. I samråd med byens dyrevernsforeninger og eseleiere er det nå vedtatt en ny lov. Det betyr at fra årsskiftet kan ikke folk som veier over 80 kg lenger ta seg en tur på eselryggen. Som en del av loven vil kommunen i løpet av 2020 installere en ny og forbedret holdeplass for byens esler, og eierne skal i fremtiden kunne dokumentere at eslene får jevnlige helsesjekker hos dyrlegen.
De siste tre-fire årene har det vært stor debatt angående rettferdiggjøring og fremtiden til eseltaxiene.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 
 

Storm på vei

storm
Flere andalusiske provinser er nå i alarmberedskap på grunn av kraftig vind. Alt tyder på at uværet vil ramme Málaga-provinsen onsdag eller torsdag og vare i et par dager.
Vind med styrke på 70-80 km i timen vil treffe Costa del Sol. Noen steder, blant annet i Granada, ble det målt vindkast på 93 km i timen på tirsdag. Det er sjelden det blåser så voldsomt og lokale myndigheter har allerede satt Málaga i alarmberedskap ettersom man frykter at trær som velter kan føre til store trafikkproblemer og strømbrudd.
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.