Månedsmagasinet på Costa del Sol
Vogt Advokatfirma – 20-års jubileum: En samtale med Einar Askvig

Vogt Advokatfirma – 20-års jubileum: En samtale med Einar Askvig

I 1999 flyttet Einar Askvig til Spania som en slags forlenget arm av den norske Vogt-filialen. Senere gikk Askvig solo, men han beholdt navnet ettersom gjenkjennelsesfaktoren allerede var så stor.
Med 14 ansatte er Vogt Advokatfirma det største norskeide advokatfirmaet i Spania kan Einar Askvig stolt avsløre.
«Da jeg kom hit i 1999, kostet en bolig i Marbella i gjennomsnitt mellom 150 – 200.000 euro. I dag koster en bolig i Marbella i gjennomsnitt 450 – 550.000 euro. Det er en dyr feriebolig, og derfor ønsker mange kjøpere profesjonell juridisk veiledning til dette, selv om man i Norge er vant til at eiendomsmegleren tar seg av det hele uten å involvere advokat.»

Juridisk bistand på ditt eget språk

På kontoret i Marbella snakkes det både norsk, svensk, finsk og selvfølgelig spansk og engelsk. «Juridisk språk kan være vanskelig å forstå i seg selv, og særlig dersom det ikke er på ditt eget morsmål. Vår fremste oppgave er å forhindre at folk går i fallgruver, og det underletter stort om kundene kan betjenes på sitt eget språk. Det er mange som ikke kan forstå at man behøver advokatbistand for kjøp ev eiendom, så jeg pleier litt spøkefullt å si at de beste kundene våre er de som først insisterer på å gjøre alt selv, for deretter å ende opp hos oss når oppgaven blir uoverkommelig.»

Målgruppen blir yngre

«De fleste kundene våre er fra Skandinavia, men en god del kommer fra Midt-Østen. Vi ser en tendens til at våre norske kunder stadig blir yngre. Tidligere ønsket de fleste nordmenn å kjøpe en feriebolig når de nærmet seg pensjonsalder, men nå er mange av kundene våre norske barnefamilier som ønsker seg en bolig til på Costa del Sol», forteller Einar Askvig og tilføyer at han selv har lagt merke til at flyene mellom Oslo og Málaga stadig får yngre passasjerer.
«Det har skjedd mye de 20 årene jeg har vært advokat på Costa del Sol, og jeg har faktisk sett det meste», smiler Einar Askvig og utdyper: «Arveloven ble nylig endret, noe som gjør det enklere for både spanjoler og utlendinger å arve. Tidligere benyttet mange selskaper i Gibraltar for å slippe unna skatter og avgifter, men det er ikke nødvendig nå».

Sosialt ansvar

«Jeg har vært så heldig å jobbe med det jeg liker, og tjener litt på det – så da bør man også gi tilbake om man kan. Derfor sponser Vogt Advokatfirma flere sosiale arrangementer, blant annet til fordel for kvinner i Nepal og et avvenningshjem i La Linea, den fattigste kommunen i Spania. Det er også basert på et ønske om å signalisere at advokater ikke er så griske som mange tror. I tillegg jobber jeg også med pro bono-arbeid for klienter som av en eller annen grunn ikke har råd til å betale advokathonorarene.»
Det er Einar Askvigs bakgrunn som styremedlem og styreleder i 10 år ved Sjømannskirken i Bergen som har fått Einar til å beholde dette synspunktet: «Når man er tilknyttet Sjømannskirken ser man jo at ikke alle nordmenn klarer seg like godt når de flytter til Spania. Da er det din plikt å hjelpe hvis du kan», avslutter Einar.
 
Vogt Advokatfirma håndterer blant annet
Fast eiendom kjøp/salg/finansiering
Skifte
Arv
Skatt
Generelle forretningsjuridiske spørsmål

Vogt Advokatfirma
Ricardo Soriano, 65 – 2º 3
29600 Marbella
(+34) 952 776 707
Av Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.