Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ny hjelp for røykere · Andalusierne har blitt flittigere · Svakt fall i boligprisene

Ny hjelp for røykere · Andalusierne har blitt flittigere · Svakt fall i boligprisene

Ny hjelp for røykere

rygning
Fra nyttår vil Helsevesenet gi direkte økonomisk støtte til et preparat mot røyking. Dette er første gang myndighetene tar så aktiv del i kampen for å få innbyggere til å legge tobakken på hylla. Det spanske helsevesenet har store forventninger til produktet «Champix» som hittil har hjulpet 70 000 spanjoler med å slutte å røyke, og koster 200 euro når man kjøper det selv. Med de nye bidragene fra og med nyttår vil myndighetene forsøke å gjøre produktet tilgjengelig for alle. Det anslås at 10,8 millioner spanjoler røyker til tross for en rekke kampanjer mot røyking og konstante prisøkninger på tobakk.

 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Andalusierne har blitt flittigere

arbejde
Ofte har andalusiere fått høre at de er late. Men nå viser en omfattende undersøkelse fra Stansted Research noe helt annet. Det internasjonale analyseinstituttet har nemlig funnet ut at andalusierne kun har et fravær på 4,8 prosent fra arbeidsplassen sin. På nasjonalt nivå er det bare lønnsmottakere på Balearene og i Rioja-provinsen som har mindre fravær. Det største fraværet finner man i Baskerland, Madrid og Catalonia, som utvilsomt kommer overraskende på mange. Undersøkelsen sier imidlertid ikke noe om effektiviteten i arbeidstiden. Den omfatter utelukkende de ansattes fravær på arbeidsplassen.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Svakt fall i boligprisene

boligpriser
For første gang siden 2011 har boligprisene i Málaga-provinsen falt. I tredje kvartal falt prisene med 0,3 prosent, ifølge den landsdekkende boligportalen idealista.es. Fallet har vært ekstremt beskjedent, og selv om prisfallet ikke inkluderer nybygg, symboliserer de siste tallene en tydelig trend i markedet, mener boligportalen. Med en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 2.152 euro, er Málaga en av de dyreste provinsene i Andalucía. Dyrest er Sevilla, og billigst er Jaén.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 

pad kalenderDen nye P.A.D.-kalenderen er her – gjør deg klar for 2020 og hjelp dyrene samtidig! 

Norrbom Marketing har hatt gleden av å designe den nye 2020-kalenderen for dyreorganisasjonen P.A.D. Det har vært en fast tradisjon de siste årene at P.A.D. utgir sin ettertraktede kalender. Lisa Emeny har ordnet med praktisk tilrettelegging for utarbeidelsen av kalenderen som nå er tilgjengelig for salg. Kalenderen koster 5 EUR.
Kontakt P.A.D. for å finne ut hvor du kan få tak i den herlige kalenderen og samtidig støtte organisasjonen.
Åpningstider: Mandag – fredag 10:00 – 14:00 og 15:00 – 18:00
Lørdag og søndag / helligdager: 10:00 – 14:00.
Tlf: +34 689 757 216
www.padcatsanddogs.org
Facebook: padmijas
 
 
 
 
 
{loadposition google}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.