Månedsmagasinet på Costa del Sol
Etter en på mange måter merkelig sommer er endelig høsten kommet, og vi i Det Norske Magasinet ønsker alle som har tilbragt sommermånedene i Norge velkommen tilbake til Solkysten!

Europa har den siste tiden vært sterkt preget av mildt sagt variabelt vær, hetebølger i lengre tid gjennom hele Europa, etterfulgt av skogbranner, flom og store nedbørsmengder. Selv var jeg i England med familien og opplevde nesten 40 grader i London. Ny rekord. Ikke noe å trakte etter. Det skal ikke være 40 grader i London. På Costa del Sol er det derimot til å leve med, selv om det nok kan bli litt i varmeste laget i blant, særlig hvis man skal gjøre noe som krever et minimum av fysisk utfoldelse.
Under årets sommermåneder har det vært satt nye rekorder også på Costa del Sol. Dessverre må jeg si, for det er rekorder vi skulle vært foruten. Antall tyverier, innbrudd og annen form for kriminalitet – også mord – har i år økt sterkt i forhold til tidligere år. Det har vært meldt om mange innbrudd langs hele kysten, både fra leiligheter og hus, og simple lommetyverier og tyver som operer på strendene har vært et større problem enn det bruker å være. Jeg vil allikevel påstå at Costa del Sol er et sted man kan føle seg minst like trygg som hjemme i Norge.
Grov vold og drap rammer nesten utelukkende personer med tilknytning til det kriminelle miljøet på Costa del Sol, vanligvis i forbindelse med narkotikahandel og innbyrdes gjengoppgjør. Simple tyverier og innbrudd kan derimot ramme alle, men med et par enkle forhåndsregler kan man redusere risikoen for å bli neste offer betraktelig. Pass godt på tingene dine på stranden, og legg verdisakene igjen hjemme. Det går sikkert fint noen timer uten smarttelefon. Ha alltid verdisakene i frontlommene eller i skjult pengebelte, og vær ekstra påpasselig i store folkemengder, f.eks. ved togstasjonen i Málaga. Få naboer til å se etter boligen din når du ikke er i Spania, og vurder å anskaffe alarm tilknyttet vaktsentral. Dersom du bor i leilighetsanlegg, se til at ingen uvedkommende smetter inn på området eller i oppgangen sammen med deg når du låser deg inn, og hvis noen ringer på og sier de bor i leilighet 212 men har mistet nøkkelen; ikke slipp dem inn. Ikke drikk for mye alkohol hvis du må gå hjem alene, mange hjelpeløse mennesker våkner uten lommebok. Dette er selvfølgelige forhåndsregler for mange, men allikevel er det nettopp på denne måten de fleste tyverier og innbrudd skjer!
I månedene fremover byr Solkysten på noen eventyrlige konserter med kjente og kjære norske artister. Vi i redaksjonen har snakket med både arrangørene og artistene, og de gleder seg alle til å komme til Solkysten for å holde konsert. Det ligger enormt mye arbeid bak for å arrangere disse konsertene, så forhåpentligvis blir det stor oppslutning. Les mer om The Endresens inne i magasinet, som gjester oss når de holder to konserter på Costa del Sol neste måned. Kanskje vi ses der?
Tom Halvorsen
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.