Månedsmagasinet på Costa del Sol
Det Norske Magasinet anbefaler: 5 vakre byer i Andalucía

Det Norske Magasinet anbefaler: 5 vakre byer i Andalucía

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
 
 
I dag ser Norske Magasinet nærmere på noen av de største byene i Andalucía hvor de fleste av våre lesere sannsynligvis allerede kjenner til Málaga og området rundt. Her følger en oversikt over fem vakre byer i Andalucía hvor vi ser nærmere på de fire største byene, samt populære Ronda. Med andre ord: her er Det Norske Magasinets anbefaling når det gjelder andalusiske storbyer du kanskje ikke har besøkt ennå, men som du bør vurdere å legge et besøk til. 

1) Granada

by1
Byen er sannsynligvis mest kjent for Alhambra, maurernes ultimate etterlatte arv etter okkupasjonen av Spania mellom år 711 og 1492. Granada består imidlertid av mye mer enn dette arkitektoniske vidunderet. Fra Albaicín-området kan man se Alhambra bedre enn fra noen andre vinkler, samtidig som de skjeve gatene og husene tar deg tilbake til tiden da byen var maurisk. Vi anbefaler at du besøker Albaicín-området ved å gå gjennom La carrera del Darro! Granada er også kjent for å muligens være den siste spanske byen som er 100% lojal mot det originale tapas-konseptet. Det vil si at uansett hvor i byen du bestiller noe å drikke, inkluderer drikken en liten, gratis matbit. Du kan med fordel vandre rundt i området ved Rio Génil-elven (som øker og minker i størrelse i takt med at snøen på Sierra Nevada smelter), samt i sentrum med katedralen og de kjente plassene Bib Rambla og Plaza de la Trinidad. Gode tapasbarer inkluderer Mesón Rincón de Rodri, Om Kasuum og barene på Calle Gonzalo Gallas, hvor du får mye for pengene, som for eksempel hos El Peruano.

2) Sevilla

by2
Byen er nesten for god til å være sann. Det er estetisk tilfredstillende å bare beundre den vakre bebyggelsen i Sevilla, men hovedstaden i Andalucía har mye mer å by på. Det mauriske tårnet La Giralda ruver over de fleste av byens bygninger mens katedralen (som teknisk sett er verdens største) er fantastisk vakkert dekorert. Da Sevilla var vertskap for verdensutstillingen i 1929, bygde man Plaza de España som ser ut som et sted der guder kunne bo. El Alcázar, som dukker opp i Game of Thrones, er et fantastisk eksempel på arkitekturen og vegetasjonen maurerne brakte med seg og introduserte i løpet av sine over 700 år i Spania.
 

3) Córdoba

by3
Når du ankommer Córdoba anbefaler vi å gjøre det via den gamle romanske broen, Puente Romano, som ble bygget i det første århundre. Før du krysser broen kommer du til tårnet Torre de la Calahorra fra 1369. Via broen kommer du direkte inn i gamlebyen, der både jøder, maurere og kristne har etterlatt sin historiske arv. Córdoba er spesielt kjent for verdens tredje største moske, La Mezquita de Córdoba, som maurerne reiste etter deres inntreden på den iberiske halvøy i år 786. Selv om flere steder krever inngangspenger, bør du absolutt vurdere å besøke Alcázar de los reyes cristianos, et palass som har vært vitne til forskjellige spanske epoker, men som i dag er et fredfullt sted omgitt av fantastiske hager og vakker arkitektur.

4) Ronda

by4
Spanias kyst er kjent for sine Pueblos Blancos (hvite byer), der Ronda sannsynligvis er den mest kjente. I likhet med Alhambra i Granada, ligger også Ronda på en klippe, noe som forklarer den dramatiske kløften, El Tajo, som er 100 meter dyp. Gamlebyen er atskilt fra den kommersielle delen av byen av den verdensberømte broen, Puente Nuevo, som til tross for navnet er fra 1700-tallet. Tyrefekting stammer opprinnelig fra Ronda, og det er grunnen til at byen har Spanias bredeste og en av de eldste tyrefektingsarenaene, fra 1785.

 

5) Cádiz

by5
Fønikerne var der først, det vil si for rundt 3000 år siden, og deretter har alle de andre folkeslagene som har ankommet den iberiske halvøya også satt sine spor på byen og hele Costa de la Luz, hvor blant annet romerne har etterlatt seg noen interessante ruiner. De fleste av de særegne, kolonilignende bygningene som i dag utgjør byen Cádiz ble bygget på 1700- og 1800-tallet. Mange av innbyggerne, Los Gaditanos, mener at det er karnevalet, et av Spanias største, lengste og mest støyende karneval som kjennetegner byen, men vi mener det er innbyggerne selv som kjennetegner Cádiz. Beliggenheten ved Cádiz-bukten og det uendelige Atlanterhavet som fremdeles byr på en overflod av sjømat til områdets mange fiskerestauranter og små barer, Chiringuitos, bidrar til å skape en veldig sjarmerende atmosfære som har resultert i at mange kaller Cádiz for Spanias La Habana.
 
Av Paulo Chichon, paulo@norrbom.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet