Månedsmagasinet på Costa del Sol
Den lengste byfesten noensinne · Mulig nyvalg · Brexit rammer tilsynelatende ikke turismen

Den lengste byfesten noensinne · Mulig nyvalg · Brexit rammer tilsynelatende ikke turismen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Den lengste byfesten noensinne

Med et storslagent fyrverkeri innvies årets store byfest i kveld i Málaga. Årets feria vil ikke bare være omfattende når det gjelder antall aktiviteter, men det vil også være historiens lengste feria. Byfesten vil nemlig vare i over ti dager i år, mot de vanlige åtte til ni dagene. Ettersom torsdag er en nasjonal helligdag, har man valgt å starte feiringen allerede onsdag kveld fremfor å vente til fredag. Trolig blir det som vanlig livlig aktivitet i sentrum av Málaga, men i tillegg forventes det at enda flere vil oppsøke feria-området rett utenfor sentrum ved konferansesenteret. I tillegg til de vanlige barene og restaurantene, er det satt opp et stort tivoli, og det vil være daglige hesteshow og konserter. Opptil en million mennesker forventes å besøke Malagas store byfest.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 

Mulig nyvalg

valg spanien 
28. april var det parlamentsvalg. Og nå må spanjolene mulig gå til valgurnene på nytt. Dersom man ikke oppnår flertall for å innsette en ny regjering innen 23. september må det gjennomføres nyvalg. Datoen for nytt valg vil i så fall være 10. november. I snart fire måneder har Pedro Sánchez og PSOE forsøkt å inngå samarbeid med Podemos og flere av de mer moderate separatistpartiene – men uten hell. Dermed kan et nytt valg være siste utvei. Det siste parlamentsvalget ga en storslagen seier til Sosialistpartiet, men partiet har ikke klart å utnytte seieren og inngå nødvendige kompromisser. Et nyvalg, som for noen måneder siden var helt utenkelig, er nå så reelt at flere institusjoner allerede har startet de innledende forberedelsene.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 

Brexit rammer tilsynelatende ikke turismen

brexit2019
Costa del Sols turistråd ”Turismo Costa del Sol” tror ikke at det forestående Brexit vil påvirke den britiske turismen. Turistrådet, som hører til under fylkestinget, har brukt det siste halvåret på å studere de mulige konsekvensene av Brexit og tror ikke det vil påvirke Costa del Sol. “Muligheten for Brexit har ikke påvirket turismen de siste årene. Uklarheten er det verste. Når det kommer klarhet rundt hva britiske Brexit vil innebære, tror vi bestemt at det ikke vil ha noen påvirkning på den britiske turismen som helt klart er vårt viktigste marked, sier Francisco Salado, formann for fylkestinget i Málaga. Han er mer bekymret for den økende konkurransen fra destinasjoner som Tyrkia, Tunisia og Hellas, og understreker at Costa del Sol ikke kan hvile på laurbærene og må fortsette og forbedre den omfattende markedsføringsinnsatsen i Storbritannia.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet