Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kabalen løst i Mijas · Mer solkrem forhindrer hudkreft · Usikkerhet om ny spansk regjering

Kabalen løst i Mijas · Mer solkrem forhindrer hudkreft · Usikkerhet om ny spansk regjering

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kabalen løst i Mijas

Et av kommunevalgets store mysterier ser ut til å være løst. Etter en måneds forhandlinger er Ciudadanos og Partido Popular i Mijas kommet frem til en løsning hvor de deler borgermesterposten mellom sig, så hvert parti får to år i borgermesterstolen. Derfor fortsetter Maldonada (Ciudadanos) som borgermester, før Nozal og hans partikollegaer fra Partido Popular tar over om to år. Ved kommunevalget 26. mai fikk de to partiene samlet 15 av 25 plasser i byrådet. Samarbeidet mellom Ciudadanos og Partido Popular gikk raskt i stykker etter valget i 2015, men den nye politiske situasjonen i Mijas, samt klare instrukser fra høyere hold, har tvunget de to partiene til å gjøre et nytt forsøk på samarbeid.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Mer solkrem forhindrer hudkreft

solcreme
Et nytt studie fra tre ledende hudspesialistene på Málagas universitet har bunnet ut i en rekke klare råd om solbading. Det mest oppsiktsvekkende dreier seg om mengden av solkrem som de strand-elskende menneskene bruker. De tre hudlegene mener nemlig at vi skal smøre oss inn med to til tre ganger så mye solkrem enn hva vi gjør i dag. Det er også viktig at vi smører oss inn før vi går på stranden, så kremen får tid til å trenge inn i huden, og at vi bruker en solfaktor mellom 30 og 50. Hudspesialistene understreker at vi nok skal bli solbrune til tross for høy faktor. Det kan bare ta litt ekstra tid. Myndighetene råder også alle de tynnhårede strandløvene til å ta på en solhatt, og alle rådes til å unngå solen fra klokken 14 til 17, når den er sterkest. Følger man hudspesialistenes råd reduseres risikoen for å bli rammet av hudkreft betraktelig.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Usikkerhet om ny spansk regjering

pedro sanchez
Det er over to måneder siden spanjolene stemte under parlamentsvalget, men de spanske politikerne har fortsatt ikke fått dannet ny regjering. Og i følge Pablo Iglesias fra Podemos, kommer det først til å skje i september. Lederen av det venstreorienterte partiet vil nemlig ikke nøye seg med å være støtteparti for Pedro Sánchez og PSOE. Tvert i mot vil han ha partiet sitt med i en ny koalisjonsregjering, som med støtte fra et par av de små nasjonalistpartiene, skal skape den politiske stabiliteten som Spania har behov for. Pedro Sánchez, som ble valgets store seierherre, er derimot ikke begeistret for å avgi ministerposter til tidvis rebelske Podemos-politikerne. Derfor tyder alt på at PSOE ikke kan samle flertall når det i neste måned i parlamentet skal stemmes om Pedro Sánchez’ kandidatur som statsminister. I august går parlamentet på sommerferie, så først til andre avstemning i september kan Pedro Sánchez, i denne omgang på et simpelt flertall, utnevne sin nye regjering.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet