Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nyheter fra Den Norske Skolen, Malaga
Bilde: Idrettsdag på stranden.
 

Mai er årstid for ekskursjoner

For at ungdomsskolen skal på avvikle sine eksamener og tentamener i rolige omgivelser, reiser resten av Den Norske Skolen, Malaga på en del ekskursjoner og uteaktiviteter i mai og juni. På tiendetrinns eksamensdag ble det idrettsdag på stranden for alle de andre klassene. Det ble kåret vinnere i lengdehopp, stor ball og sekstimeter, for det er viktig å konkurrere litt. Resten av dagen ble det lek med ball, demningsbygging og bading.
 
Andre turer til padelbaner, bassenger, parker og strender er blitt avviklet, alle med litt faglig innhold i tillegg til all kosen. Det er masse god lærdom man kan innta i friluft, slikt som gym på padelbanen, praktiske problemløsningsoppgaver i parken, oppsummeringsquiz via orientering og hva med en hel dag musikk? Åttende- og niendetrinn avviklet en av utedagene i Malaga på Museo Interactivo de la Musica, Málaga. Der lærte de om musikkens opprinnelse og fikk se noen nasjonal-typiske instrumenter fra inn og utland. Elevene fikk også prøvespille en rekke instrumenter, eksotiske, gamle, og tradisjonelle; trommer, strenger og tangenter på museets interaktive rom.
 

Realistisk livredningskurs

Det er viktig å gjøre det realistisk når man prøver seg på livredning, forteller klasselærer Vibeke Kåbuland. Derfor måtte elevene kjempe seg igjennom opplæringen med klærne på. Etter hvert ganske tunge, våte og kalde klær. Likevel var det flere av elevene som uttalte at dette hadde vært en av de beste øktene i år; -Faktisk veldig gøy!
 
Det var nok noen som gruet seg litt, men alle klarte det veldig bra, forteller Vibeke. Blant oppgavene var å svømme en distanse med en “livløs” medelev, dra vedkommende i land og legge personen i stabilt sideleie. Gjenopplivning og hjerte- lungerednings øvelser ble gjennomgått. Alt foregikk i og ved havet, og ikke et stille og temperert basseng.
 
Livredning
 
Bilde: Livredningskurs.
 
 

Spanske vennskapsskoler

For vennskap, integrering og språktrening har Den Norske Skolen, Malaga opprettet kontakt med de spanske skolene CEIP Jacaranda” i Benalmádena Pueblo (barnetrinn), og Eduardo Janeiro i Fuengirola (ungsomstrinn). De yngste elevene har vært sammen både før og etter 17. Mai, med aktiviteter og øvelser som fremmer kontakt og bruk av engelsk og spansk. Ungdomsskoleelevene besøkte DNS Malaga i slutten av mai, og gjennomførte felles økter med musikkinstrumenter/bandøvelse, sportsaktiviteter, koding, og praktisk matematikk. Dagen ble veldig vellykket og fruktbar for alle parter.
 
Venskab
 
Bilde: Spansk vennskapsskole på besøk hos DNS Malaga
 
 

Skolen er snart smekkfull!

For skoleåret 2019/20 er nå 130 plasser av skolens kapasitet på maksimum 140 elever besatt. Siden klasserommene har en grense for antall elever pr. kvadrat, er det derfor opprettet ventelister på noen alderstrinn, imens det finnes ledig kapasitet på andre. Legg inn din søknad nå for å sikre deg en siste ledige plass eller komme øverst på ventelisten.
 
Du finner mer om skolens opptaksregler og søknadsskjema på skolens hjemmeside: https://dnsmalaga.com/sokskoleplass/soknadsprosessen/ 
 
 
 
Av Ved Nina Cicilie Kaasin Simarud

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.