Månedsmagasinet på Costa del Sol
Historier fra hverdagen #7

Historier fra hverdagen #7

At jeg som er så aktiv og går lange turer både på veiene der jeg bor, fjellturer og i strandlinja skal få vondt på utsiden av hofta, ja det kan ikke Eva, 54 år, forstå. Hun spiller tennis og går iblant på yoga.
Ja, Eva forsøker å holde seg i form, men det blir kortere og kortere turer, og hennes nattesøvn er dårlig fordi hun ikke kan ligge på sin høyre side lenger.
Noe må gjøres, og derfor kommer hun for en undersøkelse.
Det viser seg at hennes bevegelighet i høyre hofte er noe redusert. Hun reager med smerte når jeg relativt varsomt trykker på noen punkter på hoftens utside. Jeg får en klar mistanke om hva som plager henne, en slimsekks-betennelse (Trokantor bursit).
For å bekrefte mistanken bruker jeg ekkografi, som bekrefter diagnosen. (Rundt leddene finnes det mange slimsekker, som er puter som skal redusere musklene og senenes kompresjon og friksjon mot underliggende ben.)
Vi tar en prat og jeg vil hun skal redusere sitt aktivitetsnivå. Strandlinjen er ikke bra, da det ene benet blir relativt kortere pga. at stranden faller av mot havet med økt kompresjon av det benet som er nærmest havet som resultat.
Hun får et trenings- og tøyingsprogram og en tenkt serie på 3 fokuserte sjokkbølge og trykkbølge-behandlinger.
Etter to behandlinger er Eva i full vigør og sover uten det ubehaget som hun opplevde tidligere.
Hun forsetter med sine øvelser og vet at hun kan kontakte oss om det skulle være nødvendig.
Ingenting er bedre, vi er begge glade for resultatet.
Lykke til videre Eva!
Av Rolf Martinsen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.