Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Det Norske Magasinet april-utgave 2019!

Velkommen til Det Norske Magasinet april-utgave 2019!

Så er påsken her, og tradisjonen tro venter vi det første storinnrykket av turister til Costa del Sol. Hotellene langs kysten melder om bra belegg, og prisene på gjenværende rom, både på hoteller og Airbnb, er justert opp. Det er også prisene på flybilletter, og både Norwegian og SAS har siden flere uker før påske tatt seg godt betalt, faktisk helt opp til en pris mellom 3-5000 kroner tur/retur på de fleste avgangene. Markedskreftene råder, og dette styres selvfølgelig av tilbud og etterspørsel, så selv om det svir i lommeboken, og da særlig for storfamilier, så er det forståelig at også flyselskapene må benytte anledningen til å ta seg bedre betalt i populære perioder. De frakter oss tross alt tur-retur mellom Norge og Spania til latterlig lave priser i resten av året.
Apropos lave flypriser; det er gledelig at prisene for å fly nå er så lave at de aller fleste kan unne seg å reise iblant. Nordmenn er blitt utrolig reisevante, og borte er tidene hvor man kunne skille nordmenn ut fra andre nasjonaliteter på en hvilken som helst flyplass i verden. Det er ikke mer enn 20 år siden dette var utrolig enkelt. Nordmennene sto nemlig i innsjekken og laget kø, for de lurte på hvor de skulle gå når flyet hadde landet!
En annen sak er at det antagelig er blitt FOR billig å fly. Flyindustrien, sammen med cruisebåt-industrien, forurenser så enormt at vårt personlige bidrag til miljøvennlige tiltak nesten blir for smuler å regne. Over 20 % av bilparken i Norge består nå av el-biler, og målet er 100 % avskaffelse av bensin og diesel som drivstoff. Det spiller egentlig ingen rolle om vi kjører el-bil for å skåne miljøet, all den tid vi flyr på kryss og tvers i hele Europa hver helg for skarve tusenlappen…
Flyprisene må, og kommer nok, til å økes. Lavprismodellen er neppe bærekraftig på lang sikt, verken for miljøet eller for flyselskapenes overlevelsesevne. Det er velkjent at Norwegian befinner seg i en lettere kritisk fase, selv om de i gjentatte pressemeldinger forteller oss noe annet. La oss dog glede oss over de billige flybillettene så lenge vi kan! Kollapser Norwegian, så blir det garantert dyrere å fly mellom Norge og Málaga, i tillegg til en rekke andre destinasjoner.
Når vi først er inne på dette med å reise, så melder de store reisebyråene i Norge om en sterk reduksjon i etterspørselen av de tradisjonelle charterturene til «Syden», med dertil sterkt reduserte priser for å få solgt sydenturene. Apollo, et av Norges største reisebyråer, har til og med kansellert sine charterturer til Tyrkia i sommerferien pga. lav etterspørsel. Nå er det i disse dager fremdeles ikke spesielt populært å reise til muslimske land, men kanskje har vi nordmenn også begynt å bli mer sofistikerte og krevende enn vi var tidligere? Som aktiv i reiselivsbransjen hører jeg stadig at det ikke lenger er så interessant med de tradisjonelle sol- og badeferiene, nå skal det være innhold og aktiviteter, også om man ferierer på et tradisjonelt «sydensted». Her er Costa del Sol i en fantastisk fordelaktig posisjon, for her kan man nemlig velge selv. Tradisjonell badeferie for hele familien på stranden og ved bassenget? Ingen problem. Mer aktiv ferie med vandreturer, eller en reise fokusert på gastronomi, kultur, historie, eller en rundreise i hele Andalucía? Ingen problem, valget er ditt, Spania ligger for dine føtter, og dette landet vi er så glad i har absolutt alt.
Med det vil jeg oppfordre alle som befinner seg på Costa del Sol i påsken til å prøve noe nytt denne gangen. Lei en bil om du er komfortabel med å kjøre, eller meld deg på noen utflukter med reisearrangøren eller andre turoperatører på kysten. Spør om råd og tips, ta en nærmere titt i arkivet til Det Norske Magasinet på vår hjemmeside hvor du finner en utrolig mengde med forslag, og gjør deg litt bedre kjent på den vidunderlige Solkysten vår.
Riktig god påske alle sammen,
Tom Halvorsen
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.