Månedsmagasinet på Costa del Sol
Halv million på skjulte ventelister · Sterk andalusisk innsats i Tyskland · OECD frykter nullvekst i Euro-landene

Halv million på skjulte ventelister · Sterk andalusisk innsats i Tyskland · OECD frykter nullvekst i Euro-landene

Halv million på skjulte ventelister

350.000 personer står på de andalusiske sykehusenes ventelister – trodde man. For nå viser det seg at det reelle tallet er 850.000. Den nye regionsregjeringen, som kom til makten i slutten av januar, har kommet frem til at den forrige PSOE-regjeringen har skjult en halv million personer i sine offisielle tall og rapporter om helsevesenets tilstand. Den nye ansvarlige for helse i Junta de Andalucía, Jesús Aguirre, har lovet straks å gjøre noe med problemet ved å bruke på en kreditt på 25,5 millioner euro. Store deler av de mange pasientene på venteliste vil bli henvist til private klinikker, samtidig som helsevesenet vil betale de offentlige sykehusenes leger og spesialister for å jobbe overtid. De nye tallene fra den nye PP-/Ciudadanos-regjeringen har selvsagt skapt stor oppstandelse i flere kretser.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Sterk andalusisk innsats i Tyskland

Den tyske turismen falt i Andalucía i fjor. Riktignok var fallet kun på én prosent, men det fryktes at fallet kan bli enda større i år. Derfor er Junta de Andalucía i disse dager bedre presentert enn noensinne på turistmessen ITB i Berlin. Vel er Andalucías stand mindre enn standene på FITUR-messen i Madrid og World Travel Market i London, men med 500 kvadratmeter får regionen mer oppmerksomhet enn noen gang før. Man håper på 55.000 besøkende i den andalusiske stand – herav 35.000 bransjefolk.
Fallet i den tyske turismen i Andalucía skyldes den fornyede interessen for de økonomisk sterkt konkurransedyktige destinasjonene Marokko og Tunisia. Dertil kommer at den tyske økonomien er nær nullvekst, noe som påvirker de tyske familienes kjøpekraft.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

OECD frykter nullvekst i Euro-landene

Det siste halve året har de økonomiske rapportene fra OECD endret seg markant. Hvor man tidligere forutså en vekst i Euro-landene på to til tre prosent for både år 2019 og 2020, er man i dag lykkelig med en fremgang på én prosent. I flere store land som Tyskland, Frankrike og Italia frykter man en direkte nullvekst. De to vesentligste motivene bak de litt dystre utsiktene er den manglende avklaringen på britenes Brexit, samt intern politisk ustabilitet, som forhindrer nødvendige impulser i å få aktivert økonomien. OECD forutser en vekst i Spania på én prosent i år, men noterer seg at veksten raskt kan snus til resesjon, hvis ikke landet får en sterk og handlekraftig regjering etter parlamentsvalget 28. april.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.