Månedsmagasinet på Costa del Sol
Gratis buss i Marbella · Andalusisk eksport frykter tilbakegang · Minnedag for terrorangrepet i Madrid

Gratis buss i Marbella · Andalusisk eksport frykter tilbakegang · Minnedag for terrorangrepet i Madrid

Gratis buss i Marbella

De lokale politikerne nøler ikke med å gi skattelettelser og gratis tjenester for innbyggerne i forkant av kommunevalget i mai. I Mijas kommune har de blant annet fjernet søppelavgiften og avgiften for å bruke de kommunale sportsfasilitetene. I Fuengirola har man redusert eiendomsskatten for de dårligst stilte med 30 prosent, og i Marbella gir man nå innbyggerne gratis bruk av bybussene. Alle som har adresse i kommunen kan derfor søke om et nytt kort, som gir gratis adgang til byens busser. 14.000 innbyggere har allerede levert inn søknadsblanketten, som kan hentes på kommunekontoret.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Andalusisk eksport frykter tilbakegang

Brexit truer. Det samme gjør den lave veksten i Tyskland, Frankrike og Italia, som alle er store andalusiske eksportmarkeder. Rogelio Velasco, som er ny økonomiminister i Junta de Andalucía, frykter at de svake markedsvilkårene neste år vil koste mellom 500 og 1.100 millioner euro i andalusisk eksport. Kun en soft Brexit vil redusere “regningen”. Rogelio Velasco er lykkelig for at de andalusiske eksportbedriftene de seneste årene har hatt en stor evne til å åpne nye markeder i primært Asia, USA og Canada. Ellers hadde usikkerheten i Europa hatt enda større negativ effekt på bedriftene. Den andalusiske eksporten utgjør i dag 33 prosent av det regionale BNP, mot 22 prosent for bare ti år siden.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Minnedag for terrorangrepet i Madrid

På mandag var det 15 år siden historiens største terrorangrep fant sted på spansk jord. Det skjedde 11. mars 2004, da fire tog gikk i luften i Madrid. 191 omkom, og 1.600 passasjerer ble hardt skadet. 18 personer ble dømt for attentatet, hvorav åtte fortsatt sitter fengslet. Den siste vil først bli løslatt i år 2044. Syv av de hovedmistenkte kom aldri for retten, da de begikk selvmord ved å sprenge leiligheten sin i luften, akkurat når politiet skulle gripe inn. På togstasjonen Atocha i Madrid er det et vakkert og utradisjonelt minnested for ofrene, som alle har muligheten for å besøke.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.