Månedsmagasinet på Costa del Sol
Allergikere kan gå en hard tid i møte · Spanjolene får færrest barn i EU · Mercadona slår alle rekorder

Allergikere kan gå en hard tid i møte · Spanjolene får færrest barn i EU · Mercadona slår alle rekorder

Allergikere kan gå en hard tid i møte

En hard vår for allergikere er tilsynelatende på vei. Den ytterst beskjedne mengden av regn som har falt i løpet av februar og mars får pollentallene til å stige, og ekspertene frykter at tallene vil sette nye rekorder fra slutten av mars eller begynnelsen av april, hvis det ikke innen da faller en masse regn. Det er ikke kun pollentallene for oliven som forventes å bli høyere enn normalt, men derimot alle typer pollentall. Rådene til allergikerne er de samme som vanlig; hold vinduene lukket når du kjører bil, hold vinduene lukket i hjemmet ditt morgen og kveld når pollentallene er høyest, og søk lege for å få den best tenkelige medisinkuren.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Spanjolene får færrest barn i EU

Spanjolene får færre barn enn noensinne – og senere enn noensinne. En ny omfattende analyse fra EUs byrå for statistikk, Eurostat, forteller at spanske familier i dag kun får 1,31 barn i gjennomsnitt, hvilket er det laveste i EU. Analysen forteller også at de spanske mødrene i dag er i snitt 30,9 år når de blir mor for første gang. Det er eldre enn noensinne, og det høyeste aldersgjennomsnittet i EU. De franske, svenske, irske og danske familiene er de eneste i EU som nærmer seg de 2,1 barna som man estimerer er nødvendig for å opprettholde det nåværende befolkningstallet.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Mercadona slår alle rekorder

Supermarkedkjeden Mercadona tordner frem. I 2018 har Spanias største supermarked økt sin inntjening med 84 prosent, til 593 millioner euro. Det er det beste resultatet noensinne. Mercadona investerte i fjor mye i åpningen av nye supermarked, i logistikk, i online salg og ekspansjon i Portugal. Investeringene har gitt resultater, men Mercadona fortsetter ufortrødent sin ekspansjon. I juni lanserer supermarkedet sitt nye online innkjøpssystem i Barcelona. Før årets utgang kommer turen til Madrid, og i 2020 til det øvrige Spania. Etter sigende blir det et av Europas best utviklede online innkjøpssystemer.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.