Månedsmagasinet på Costa del Sol
Flere ferieboliger enn hotellrom · EU fortsetter et par år til med sommer- og vintertid · Nye fartsgrenser på vei

Flere ferieboliger enn hotellrom · EU fortsetter et par år til med sommer- og vintertid · Nye fartsgrenser på vei

Flere ferieboliger enn hotellrom

Utleie av ferieboliger er blitt så populært blant turister – og så god butikk for utleiere – at det pr. 1. mars er registrert ca. 250.000 sengeplasser til utleie i form av ferieboliger på Costa del Sol.
Da Junta de Andalucía for nøyaktig tre år siden innførte den nye registreringsloven for boliger til ferieutleie hadde ingen forestilt seg at antallet sengeplasser i utleieboligene ville overstige hotellenes kapasitet på 101.000 plasser. Men faktum er at i dag er det to en halv ganger mer sengeplasser på dette markedet enn på hotellene.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

EU fortsetter et par år til med sommer- og vintertid

Natt til 31. mars skal vi igjen stille klokkene en time frem, og natt til 27. oktober skal vi stille klokkene en time tilbake. – Og det blir ikke siste gang. Europa-Parlamentet har besluttet å utsette elimineringen av sommer- og vintertid minst frem til år 2021. Alt tydet ellers på at det nåværende året skulle bli det siste med sommer- og vintertid, men et flertall i Europa-Parlamentet er enige om å utsette beslutningen. Man finner ingen grunn til å tvinge gjennom beslutningen, men finner det fornuftig å gi bedrifter og offentlige institusjoner mer tid på å forberede seg på de nye tidene. Blant annet skal alt elektronisk utstyr “nullstilles”, slik at det ikke automatisk skifter til sommer- og vintertid som det nå gjør.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Nye fartsgrenser på vei

Vel er det utskrevet parlamentsvalg 28. april, men den sittende PSOE-regjeringen akter allikevel å innføre nye fartsgrenser før det forestående valget. Den spanske regjeringen vil redusere farten markant i byene – fra 50 km til 30 km i timen, dog med enkelte unntak. Regjeringen har tidligere gjennomført tilsvarende fartsbegrensninger, bl.a. på motorveiene med et felt i hver kjøreretning. Her kunne man tidligere kjøre i 100 km/t. I dag er fartsgrensen 90 km/t. Den sittende regjering akter også å ta i bruk flere fartsmålere for å måle bilistenes hastighet og utstede fartsbøter.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.