Månedsmagasinet på Costa del Sol
Bedre kvalitet fra kranen · Fuengirola viser sitt sosiale ansikt · Ny Van Gogh-utstilling til Málaga

Bedre kvalitet fra kranen · Fuengirola viser sitt sosiale ansikt · Ny Van Gogh-utstilling til Málaga

Bedre kvalitet fra kranen

“Kvalitet fra kranen” er tittelen på en ny kampanje, som oppfordrer borgerne på Costa del Sol til å drikke mer vann fra kranen. Tilbake i år 2005 investerte Málaga kommune 66 millioner euro i et rensningsanlegg for å sikre kvaliteten av springvannet. Men til tross for den store investeringen og det gode springvannet er det i dag kun 38 prosent av provinsens innbyggere som drikker vannet. De fleste er fortsatt mest trygge ved å kjøpe mineralvann i literflasker i butikker og supermarked. Myndighetene vil gjerne ha borgerne til å drikke mer vann, og garanterer at springvannet har en god kvalitet, en god smak og er billig. Tidligere, før år 2005, var Málagas springvann drikkelig, men saltet og kalket, og ikke alltid like velsmakende.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Fuengirola viser sitt sosiale ansikt

Fuengirola kommune har en rekke initiativ for å hjelpe kommunens dårligst stilte. Således kan byens innbyggere med økonomiske problemer få 30 prosent reduksjon i deres eiendomsskatt, avfalls- og veiavgift. Man antar at 25.000 borgere i en eller annen grad vil få glede av initiativet. Tilsvarende garanterer kommunen at ingen kommunale skatter vil stige i årets løp. På budsjettet for 2019 har kommunen avsatt 124.000 til støtte for kommunens matinnsamling og sosiale spisesteder. Som første kommune på Costa del Sol lanserte Fuengirola i fjor et nytt boligkonsept for eldre som ikke har råd til å betale for egen bolig. Kommunen har pusset opp nesten 100 boliger, som nå deles av to eller tre pensjonister. Det gir gode boliger til lav husleie og tilsvarende lave dele-utgifter til hjemmehjelp og andre sosiale ytelser.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Ny Van Gogh-utstilling til Málaga

Kunst og teknologi går hånd i hånd når den nye Van Gogh utstillingen kommer til Málaga 9. mars. Utstillingen får tittelen “Van Gogh Alive” og blir en helt ny type utstilling med et storslått visuelt show. Utstillingen har satt besøksrekord i 45 byer verden over, og har også hatt kjempesuksess i Madrid, Sevilla og Alicante. Utstillingen får en fin plassering i Málagas havn frem til 9. juni. Billettprisen blir 12 euro for voksne og 9 euro for barn.
 
 
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.