Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ekstraordinært valg – igjen · Nye boliger setter nye prisrekorder · To farlige svensker pågrepet

Ekstraordinært valg – igjen · Nye boliger setter nye prisrekorder · To farlige svensker pågrepet

Ekstraordinært valg – igjen

Den 28. april skal spanjolene til valglokalene. Den spanske statsministeren Pedro Sánchez har nemlig måttet kaste inn håndkleet og utskrive ekstraordinært valg. PSOE klarer ikke å samle flertall for å få gjennomført sin finanslov for inneværende år, og ser ingen annen utvei enn å utskrive valg. PSOEs siste håp var støtte fra de to katalanske uavhengighetspartiene, men det håpet døde ut for noen dager siden, da Pedro Sánchez bestemte seg for ikke å gå videre med sine planer om å la en nøytral tredje part megle i konflikten med katalanerne. Den planen ga ham mye hodebry både internt i hans parti og i befolkningen, som forrige helg demonstrerte i alle større spanske byer. Det er ikke en gang et år siden Pedro Sánchez med støtte fra Podemos og uavhengighetspartiene styrtet Mariano Rajoy og Partido Popular ved et mistillitsforslag. For andalusierne betyr valget at velgerne på bare et halvt år skal til valglokalene tre ganger. I desember var det regionsvalg, 28. april er det parlamentsvalg og 26. mai gjelder det kommunevalget.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Nye boliger setter nye prisrekorder

Det er en klar endring i den nye generasjons ønsker for deres drømmebolig på Costa del Sol. Den britiske meglerkjeden Richard Ellis har nettopp offentliggjort sin nyeste rapport om boligmarkedet. Her konkluderer de med at mengden av solgte boliger blant utlendinger i de kommende par årene neppe blir svimlende høy. Til gjengjeld vil prisene på kommende salg bli usedvanlig høye. I følge Richard Ellis vil de kommende boligeierne ha luksusboliger i beste kvalitet, med individuell design. De utenlandske kjøperne bruker gjerne en halv million euro eller mer for sin nye bolig. Det tilsvarer kvadratmeterpriser på opp til 6.000 euro. Eiendomsmegleren forteller i sin siste rapport også at de nye kjøperne ikke fokuserer så mye på hvilken kommune de kjøper i, så lenge boligen har gode beliggenhet og har fin utsikt.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 
 

To farlige svensker pågrepet

To svenske statsborgere av somalisk opprinnelse er pågrepet i Barcelona. De var ettersøkt i hele Skandinavia for medvirkning til et par grove mord, og de er også anklagd for omfattende narkotikasmugling og grov økonomisk kriminalitet. De to svenskene har tilsynelatende de siste par månedene pendlet mellom Barcelona og Málaga, hvor de etter sigende var i full gang med planleggingen av et drap på en rivaliserende narkotikasmugler. Spansk politi har lenge skygget de to svenske statsborgerne og de ble pågrepet på mandag i nærheten av det sentrale strøket La Rambla i Barcelona.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.