Månedsmagasinet på Costa del Sol
Málagas lønninger faller · Dyrere å leie bolig · VOX i hanekamp

Málagas lønninger faller · Dyrere å leie bolig · VOX i hanekamp

Málagas lønninger faller

Krisen er over – men lønningene henger etter. En ny oppsiktsvekkende rapport fra fagforeningen CCOO taler sitt tydelige språk. Flere av medlemmene i Málaga-provinsen har kommet ut av arbeidsledighetskøen, men medlemmenes lønnsnivå er markant lavere enn før krisen brøt ut i 2008. Fagforeningens tall viser således at en Málaga-innbygger i dag tjener 11 prosent mindre enn for ti år siden. Vel er minstelønnen steget siden da, men mange har aldri kommet seg over den reduksjonen i lønn som kjennetegnet kriseårene. Sett i globalt perspektiv er Málaga-innbyggernes kjøpekraft redusert de siste ti årene. Fagforeningens tall forteller at en arbeidstaker i provinsen i dag tjener 15.939 euro årlig.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Dyrere å leie bolig

Prisene på leieboliger stiger fortsatt på Costa del Sol. Å leie en bolig i Málaga-provinsen på 100 kvadratmeter koster i dag i gjennomsnitt 831 euro pr. måned – eller 8,31 euro pr. kvadratmeter. Tallet kommer fra Fotocasa, som er en av Spanias største boligportaler.
I den siste rapporten fra Fotocasa har leieprisene i Torremolinos og Benalmádena de siste par årene steget så mye at disse to kommunene nå er de dyreste på Costa del Sol, med priser på henholdsvis 9,62 og 9,10 euro pr. kvadratmeter. Til sammenligning ligger Marbella og Málaga by på ca. 8 euro, men prisene kan variere avhengig av område. Således ligger de beste leieboligene i Málaga sentrum på rundt 1.000 euro i månedlig husleie.
I de siste tallene fra Fotocasa er det bemerkelsesverdig så dyr Málaga-provinsen har blitt i forhold til Granada og Sevilla. I disse to byene koster en leilighet på 100 kvadratmeter i dag rett over 600 euro å leie mot 831 euro i Málaga.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

VOX i hanekamp

Partiet VOX foreslår at hanekamper på nytt lovlig-gjøres. Forslaget fra det nye partiet i spansk politikk er siste skudd på stammen over kontroversielle forslag og uttalelser. Hanekamper ble ulovliggjort i Andalucía i 2003, men VOX mener at det er en gammel tradisjon som bør bevares.
Meningene om det nye partiet i spansk politikk, VOX, er mange – og delte. VOX fikk sitt store gjennombrudd under regionsvalget i Andalucía i desember, hvor partiet kom inn i det andalusiske parlamentet med 12 mandater (11 prosent av stemmene). Siden da har tilslutningen i de landsdekkende meningsmålingene steget markant. Meningene om VOX er så splittet, forbi partiet har noen meget tydelige og kontroversielle holdninger til bl.a. homoseksuelle, vold mot ektefelle, Gibraltar og debatten om det katalanske tilhørighetsforholdet. Partiet blir høyst sannsynlig stemt inn i det spanske parlamentet til valget i april. Dog er det tvilsomt om partiet rekker å mobilisere seg til å kunne stille til kommunevalget i mai.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.