Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Vi er en flittig gjeng i Norrbom Marketing, som blant annet utgir magasinene La Danesa, En Sueco og Det Norske Magasinet. Men vi drifter også nettsider, facebook-sider og nyhetsbrev for alle magasinene våre, og i tillegg kommer alle de oppgavene som vi utfører for våre kunder.
Redaksjonen ligger i Centro Idea i Mijas, og utgjør en stadig økende gruppe av journalister, grafikere, annonsekonsulenter, webdesignere og mye annet. Her får du en presentasjon av noen av personene som du kan møte bak skrivebordet eller ute i felten:

Lina BlancoLina

– leverer ferske magasiner og tar seg av det administrative
Lina har vært i Norrbom Marketing i 18 år, og hun kjenner bedriften ut og inn. Det er Lina som distribuerer magasiner i Fuengirola-området, men det er også hun som tar seg av fakturering, regnskap og ”alt det som kan oppstå i en bedrift som vår,” som hun selv sier.
 
Tre spørsmål til Lina:
Hvis du skulle endre ditt fornavn, hva ville du så hete?
Det skulle være ”Paz” på grunn av den fine betydningen – fred.
Hvis du kun måtte spise én ting resten av livet, hva skulle det ha vært?
Frukten chirimoya – det er nemlig en frukt som man ikke kan spise hurtig på grunn av alle kjernene. Man er nødt til å nyte den.
Hva var din første jobb?
Jeg husker tydelig min første jobb. Det varte kanskje i bare én time, og jeg var rundt åtte år gammel. Jeg hjalp til med å fylle korn i noen sekker, og mannen som betalte meg gav meg fem pesetas med ordene: ”Dette vil du alltid huske som din første lønn.”

Martin NorrbomMartin

– setter knivskarpe magasiner og ivaretar den daglige ledelsen
Martin er den som gir navn til bedriften, som eier og daglig leder. Han er dessuten redaktør for La Danesa, og det er han som står for det grafiske uttrykket som magasinet har. I år har Martin drevet Norrbom Marketing i 30 år.
 
Tre spørsmål til Martin:
Hva er det merkeligste komplementet du noensinne har fått?
Jeg kan ikke huske at jeg har fått noen!
Selvfølgelig har jeg det, men kan ikke akkurat huske et spesielt merkelig kompliment. Jeg synes generelt at vi alle skal bli bedre til å komplimentere hverandre. Det skaper en mye bedre stemning og høyner humøret hos både giver og mottager.
Hvilken by i verden vil du absolutt ikke bo i?
Jo eldre jeg blir, jo mer søker jeg fred og ro. Jeg har besøkt New York et par ganger, og har gode minner derfra. Men å bo der kunne jeg ikke tenke meg.
Hvilken barnslig ting liker du å gjøre fremdeles?
Jeg er generelt en barnslig sjel og elsker små familiære leker. Mine barn elsker det.

Simon GoltermannSimon

– produserer video og nettinnhold for NM og våre kunder
Simon er vår interne videomann, som også rykker ut med kamera og stigbrett når bedrifter skal ha laget presentasjonsvideoer eller annonsemateriale. Det er også Simon du skal snakke med hvis din hjemmeside skal finpusses på, eller simpelthen lages fra bunnen av – Simon fikser alt.
 
Tre spørsmål til Simon:
Hva kan du bli urettmessig irritert over?
Jeg forsøker faktisk ikke å la meg irritere over småting. Det er bortkastet energi. Meeen, bilister som kjører elendig kan være irriterende. Jeg ble heldigvis mer eller mindre immun etter å ha bodd i Marokko.
Hvilken evne ville du gjerne mestre til det perfekte?
Det er imponerende å se idrettsfolk utøve sin idrettsgren på perfekt vis. Så en idrett – fotball kanskje.
Hvilken huslig plikt avskyr du aller mest?
Å tørke støv, men det er ikke dermed sagt at jeg bor i en støvsky.

Sara LaineSara

– leverer spennende historier og skarp journalistikk
Sara har som redaktør for vårt svenske magasin En Sueco styr på alt som rører seg på Costa del Sol. Det er Sara du møter ute i felten når hun suser avsted til et intervju, skal lage reportasje om Málaga-spesialiteter til Sabor a Málaga-serien, eller har fått en idé og vil spre informasjon om hvordan saker og ting fungerer.
 
Tre spørsmål til Sara:
Hvis du kunne bli medlem av en tv-familie, hvilken skulle det så være?
På stående fot ville jeg si Friends. Da jeg som så mange andre har foreldre, søsken og slektninger i andre land og på andre kontinent, så blir ens nærmeste venner som en familie. Det ville også være spennende å bo i New York en stund.
Hva er den merkeligste gaven du noensinne har fått?
Jeg har nok aldri fått en merkelig gave, men jeg har fått gaver som har gitt tårer i øynene og stor glede. Blant annet en slagboremaskin, en kniv, en klokke og en bil. Slagboren fikk jeg da jeg flyttet inn i min første leilighet alene. Kniven og klokken er kjære minner, og bilen gjør det mulig å begi seg ut på eventyr.
Hva er det beste kuppet du noensinne har gjort?
Uten tvil huset jeg bor i og alt i det. At min kjæreste og jeg kjøpte det til en meget god pris er én sak, men den sanne lykken ligger i at huset var et av våre mål her i livet. Jeg er lykkelig hver gang jeg kommer inn i mitt hjem.

Louise Mercedes FrankLouise

– skriver om alt mellom himmel og jord og produserer annonsemateriale
Louise er hun som drar ut i felten når det er et sjokkerende konsept som skal prøves ut, en interessant person som skal intervjues eller en ny restaurant som skal testes, og generelt er hun med på alt som kan gi skit under neglene og farge i kinnene. Dessuten er Louise med på å produsere tekstdelen av det annonsematerialet som NM produserer internt og for våre kunder.
 
Tre spørsmål til Louise:
Hvilken avkoblingshandling er din favoritt?
Det er noe så kjedelig som å rydde opp. På min tidligere arbeidsplass var det et såkalt «rote-rom», og hvis jeg satt fast på et eller annet emne kunne jeg godt gå ut og rydde litt opp, og så falt tingene på plass inne i hodet av seg selv.
Hvis du kunne lære å spille et instrument virtuost på et øyeblikk, hvilket ville du da velge?
Uten tvil fiolin – verdens mest usexy instrument. Jeg elsker de rykkende bevegelsene som fiolinister gjør når de spiller. Jeg spiller dog en ganske habil luftfiolin!
Hvilket produkt ville du hamstre, hvis du fant ut at de ikke solgte det lenger?
Pariserlinser, eller operalinser som de også kalles – mintpastiller overtrukket med mørk kvalitetssjokolade og sukkerglasur. Min svigerinne tar dem alltid med fra Danmark, og det er ikke lenger noen i familien som forventer at jeg deler dem.

Henrik AndersenHenrik

– holder tritt med nyhetene og den spanske politiske scene
Henrik finner man som oftest med nesen i avisenes overskrifter, da det er ham som vurderer hva som skal formidles videre til våre lesere av det som skjer i spansk politikk, og hva det ellers måtte være av relevante nyheter, både nasjonalt og i nærområdene.
 
Tre spørsmål til Henrik:
Hvilken fiktiv person minner du mest om?
Mister Proper (Don Limpio).
Hvis du kunne finne opp én ting, hva skulle det så være?
Et apparat som henger opp klesvasken din, og deretter tar tøyet ned og legger det sammen.
Hva er det dummeste konseptet fra vår samtid?
”All inclusive” og ”spis så mye du klarer for X euro”. Det er smakløst og uten stil.

Mugge FischerMugge

– designer annonser og er vår in-house kameramann
Mugge er ham som får tre ord håndskrevne ord på baksiden av en serviett til å bli en lekker annonse i magasinet. Han omgjør ideer på et ark til reklameskilt, streamers på biler, logoer til forretninger og mye mer. Videre er han vår dedikerte hus-fotograf, som vil gjøre alt for å få det beste frem i dem som legger veien innom NMs fotostudio.
 
Tre spørsmål til Mugge:
Hvor ville du ikke ha noe imot å tilbringe to timer med venting?
På en benk foran Rockefeller Centers skøytebane i desember. Med et glass rødvinsgløgg.
Hva er din største fiasko på kjøkkenet?
Varm ananassuppe. Fikk oppskriften av restauranten, men klarte ikke å få det rette resultatet. Den var simpelthen uspiselig – og ble sendt til destruksjon på Cheminova.
Hvis du fikk fem millioner euro til å åpne et museum, hva skulle det så stille ut?
Det skulle stille ut malerier og skulpturer av den spanske kunstneren Ose del Sol, fargerik Pop-Art samt en avdeling med kunst som viser at virkeligheten ikke alltid er «What a wonderful World», som Louis Armstrong synger.

Linda WigantLinda

– drar på bedriftsbesøk og holder tritt med nye markeder
Linda har sin daglige gange, eller kjørsel, langs hele kysten. Det er Linda som tropper opp når interesserte annonsører ber om å få besøk. Smart i en fart og alltid stylet drønner hun avsted med ferske magasiner under armen.
Tre spørsmål til Linda:
Hva er du virkelig dårlig til?
Rydde opp i mitt klesskap – for et rot!
Hva er ditt verste feilkjøp noensinne?
Min forrige bil, som konstant skulle til mekanikeren – det ble SÅ dyrt.
Hva interesserer deg, som de fleste mennesker sikkert er likegyldig med?
Den nyeste kunnskapen om kosthold, ernæring og helse. Og å vinne over min mann i Wordfeud!

Tom HalvorsenTom

– vår helt egen natur- og dyrespesialist fra Norge
Tom er redaktør for Det Norske Magasinet og har stor kunnskap og forkjærlighet for alt som har med natur og dyr å gjøre. I tillegg er Tom ekstremt bereist – han har besøkt 104 land og utvider konstant sin «samling «.
Tre spørsmål til Tom:
Hva er det mest verdiløse talentet du har?
Uten å prøve, og helt automatisk, husker jeg det vitenskapelige navnet på flere tusen arter av fisk, reptiler, fugler og andre dyr. Foruten å glede meg selv over at jeg sikkert har god hukommelse har jeg ikke kunnet bruke dette til noe veldig fornuftig.
Hva kan få deg til å forlate kinosalen?
Det har enda ikke skjedd! Jeg elsker film, i alle kategorier.
Hva er den eldste tingen du eier?
Jeg begynte å samle på bøker og blader da jeg var ung, og har flere fra 70-årene. Mange av dem er like aktuelle i dag.

Carlos MuñozCarlos

– distribuerer ferske magasiner langs hele kysten fra Nerja til Estepona
Det er Carlos du møter når magasinene nettopp har kommet ut den 1. og 15. hver måned og de skal ut til trofaste lesere og leselystne annonsører. Våre magasiner distribueres langs hele kysten, og Carlos er derfor en travel mann i disse periodene, da hele Costa del Sol skal forsynes med lesestoff – gjerne i løpet av samme dag.
 
Tre spørsmål til Carlos:
Hvilken by ville du helst tilbringe en uke i?
Det skulle være London for å kunne øve på min engelsk og se monumenter og museer.
Hvilken tilsynelatende likegyldig ting kan gjøre deg riktig glad?
Det gjør meg glad å gå ut med min familie og spise og deretter gå en avslappet tur.
Hvilken konsert ville du aller helst oppleve?
Selv om det ikke er mulig ville jeg riktig gjerne oppleve en konsert med Queen.

Theis YdegaardTheis

– assisterer som elev med grafisk design og gode ideer
Theis bidrar som grafisk design-elev med annonsedesign, kreative input og et friskt pust. Fra Techcollege i Aalborg har Theis tatt veien til Mijas for å være elev i NM og lære mer om trykte og digitale medier.
 
Tre spørsmål til Theis:
Hvis du hadde hele verdens oppmerksomhet i 15 minutter, hva ville du så snakke om?
Jeg ville bruke tiden på å snakke om hvordan du kan oppnå alt du vil her i livet, så lenge du gir 100 % og aldri gir opp.
“It ain’t about how hard you hit. It’s about how hard you can get hit and keep moving forward.” – Rocky Balboa
Hva er din verste vane?
At setningen “okay, en siste gang” blir sagt mer enn én gang.
Hva betyr mest for deg i et vennskap?
Tillit, så man alltid kan regne med personen, og eventyrlyst, så det alltid skjer noe nytt og spennende.

Kasper OlsenKasper

– hjelper til med webdesign og -oppdatering
Kasper Olsen er også grafisk design-elev fra mediegrafikerlinjen på Techcollege. Det er evnene som mediegrafiker Kasper implementerer når han assisterer med design av nettsider og nyhetsbrev med mer – alt sammen med fokus på digital kommunikasjon og markedsføring.
 
Tre spørsmål til Kasper:
Hvilken berømt person ville du helst bytte plass med for en dag?
Direktøren for Amazon, Jeff Bezos – og så ville jeg donere halvparten av «min» formue til veldedighet.
Hvordan starter du helst dagen?
Med et varmt bad etterfulgt av en varm kopp kaffe.
Hvilken hobby skulle du ønske du hadde?
Tegning eller lesing.
Av Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.