Månedsmagasinet på Costa del Sol
Har du avtalt med deg selv at du skal slutte å spise sukker? Men har allikevel endt opp med fingrene i snopeskålen etter et par dager? Det er ikke noe galt med deg! Du har bare misforstått din kropp!

Det handler om vaner, overbevisninger og mønstre

Vår kropp bruker ca. tre måneder på å endre en vane. Den første måneden protesterer hele kroppen din, du renses, og du får abstinenser. Den neste måneden tenker kroppen at nå må du bare – den prøver å gjøre alt for å få deg tilbake til det trygge! Den tredje måneden tenker din kropp “ok, jeg kan se hva du mener”. Hvis du får tilbakefall her, ja, så er det hele forgjeves, da det først er i den fjerde måneden at du kan prøve søtsaker igjen og reelt merke, om det er deg.

Når vi spiser sukker daglig skaper vi en avstand til kroppen

Sukker er mye energi på en gang, som gir kroppen et blodsukkersjokk. Dette gjør at kroppen din får en «trip», det sitrer innvendig, og du får følelsen av lykke. Sukker påvirker kroppen, så den skiller ut mer dopamin («falsk lykkefølelse»). Vi skiller ut både endorfiner, serotonin og dopamin. Serotonin er vårt lykkehormon, som vi gjerne skulle merke daglig uten å gjøre noe for det, og endorfiner utskiller du automatisk, når du for eksempel roper “YES”, løper en tur eller noe annet.
Så ved å spise sukker daglig har vi altså en kropp som jobber overtid, og et nervesystem som er i ubalanse.

Ditt nye mål

Det er altså mange odds mot deg, når du tar en beslutning om å slutte med sukker. Dine vaner gjør alt for at du forblir i det trygge – også selv om det ikke er bra for deg. Du vil oppleve abstinenser, som hodepine, tretthet eller kvalme.
Når vi slutter med å spise sukker oppdager vi hvorfor vi begynner med å spise det. Sukker gir denne falske lykkefølelsen og gir avstand mellom sinnet og kroppen – du merker ikke deg selv tydelig. Noen ganger kan det være kjærlig å spise sukker for ikke å merke den smerten man kan ha dypt inne i magen.
Har du aminosyremangel?
Når vi har aminosyremangel i kroppen kan du oppleve ensomhet, tristhet, tretthet, intet overskudd, m.m. Sukker bidrar til å fjerne oss fra dette, og derfor kan det være en lett løsning å ty til her og nå – men bestemt ikke i lengden.
Hvis du ønsker å kvitte deg med denne uvanen med minst mulig kamp, bør du ta en aminosyretest: currame.com/produkter/aminosyrer-test/. Den tester på dine kroppsdepoter og ut i fra det kan du få laget ditt eget spesialdesignede aminosyrepulver, som passer nøyaktig til din kropp og dens mangler.
 
Ønsker du å gjøre det lille ekstra for kroppen din, så book Friederich til en helsekonsultasjon, som kan holdes i Centro Sanum eller hjemme hos deg selv.
friederich@currame.com eller på +452720 7723
 
Av Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, Forfattere, Utdannelsesledere og Master Health Mentorer www.currame.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.