Månedsmagasinet på Costa del Sol
Det berømte juniorensemblet til Barratt Due holder konsert i Málaga 19. februar.

Det berømte juniorensemblet til Barratt Due holder konsert i Málaga 19. februar.

Barratt Due musikkinstitutt er et av Europas fremste og mest særpregete utdanningsinstitusjoner innen klassisk musikk.
Denne norske musikkskolen som ble stiftet i året 1927 av pianisten Mary Barratt Due og fiolinisten Henrik Due har i mange år satt et godt preg på både norsk og europeisk musikkliv. Årlig produserer Barratt Due musikkinstitutt ca. to hundre konserter, og denne gangen er turen kommet til Málaga, hvor konserten den 19. februar skal holdes i pene lokaler tilhørende den spanske banken Unicaja.
Dette mangfoldige musikkinstituttet har satt et sterkt fokus på profesjonell formidling av musikk innenfor sine musikkområder.
I Málaga skal kammerorkesteret som består av 34 spesielle motiverte og anerkjente (musikk) barn, mellom 12 og 16 år samarbeid med musikkskolen Galamian i Málaga.
Academia Galamian har tilholdssted i flotte lokaler i sentrum. Bygget heter Sala Maria Cristina, og er et av de første konsertlokalene som ble bygget i Spania. I dag eies bygningen av banken Unicaja. I Málaga tirsdag 19. februar klokken 20.00 skal dette orkesteret, sammen med elever fra Galamian spille både Holbergsuiten av Grieg, samt sigøynermusikk som er av det beste innenfor denne sjangeren.
Dette anerkjente norske juniorensemblet har de siste årene spilt med Filharmonien og hatt flere produksjoner med den norske opera og en lang rekke musikk framføringer både nasjonalt og internasjonalt.
Framføringen som skal foregå i Málaga den 19. februar vil bli en opplevelse som vi trygt kan si gir de besøkende en opplevelse for livet. Vi legger til at mange av elevene til Barratt Due, i dag som i tidligere år, utfører sitt arbeid innenfor musikklivet som solister sammen med kjente orkestre, samt er med på forskjellige festivaler, eller som musikere i ensembler og i orkestersammenheng. Barratt Due sine elever hevder seg stadig som prisvinnere i nasjonale og i internasjonale konkurranser.
Barratt Due er i dag en høyskole med bachelor utdanning. Dette gir studentene profesjonell og utøvende karrierer. Videre har høyskolen Barratt Due masterutdanning og underviser praktisk pedagogisk forståelse.
Stephan Henrik Barratt Due er 62 år og har fått norsk kulturråds ærespris, Oslo bys kulturpris og størst av alt St. Olavs Orden. Han debuterte i 1981 med to konserter som begge fikk strålende omtale i de norske avisene med både en seier for Stephan Barratt Due og for hans glimrende fiolinspill. Etter disse utmerkede konsertene innledet Barratt Due en karriere som solist, kammermusiker og orkestermusiker. Han uttaler at høyskolen Barratt Due utdanner høyt kvalifiserte musikere hvor målet er at kandidatene skal være konkurransedyktige innenfor internasjonalt musikkliv. Skolen har i dag 140 medarbeidere og mer enn 500 elever og studenter. Virksomheten omfatter 10 orkestre og ensembler, som i samspill bygger videre på hverandres kunnskaper.
I vinterferien 2018 reiste orkesteret som nå skal holde konsert i Málaga til Berlin, for samarbeid og konserter med et tysk ungdomsorkester. Denne turen og samarbeidet var så vellykket at både elever og ledere ønsket seg en ny musikktur til neste år. Det ble da foreslått et samarbeid med norske Anna Margrete Nilsen som driver en musikkskole i Málaga sammen med sin spanske mann. I Spania skal denne gruppen av 34 barn ha flamenco workshop slik at alle lærer seg spanske rytmer og flamenco show.
Vi kan gjerne si at i begynnelsen hadde disse høyt kvalifiserte barna flyttet seg fra musikkbarnehaven til et toppnivå innenfor et kvalifisert konsertpodium. Derfor vil vi råde alle både spanske og skandinaviske, unge som gamle, å besøke Sala Maria Cristina den 19. februar klokken 20.00. Vi tar overhodet ikke munnen for full når vi sier enda en gang at denne kvelden blir en livsberikende opplevelse.
 
Adressen til konsertlokalet er:
Sala Unicaja de Conciertos
Maria Cristina
Calle Marques de Valdecanas 2
29008 Málaga
Av Franch Hagerup

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.