Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sevilla – byen å besøke i 2018
Det skrives mye om Sevilla, og i følge Lonely Planet er det med rette. Reiseguiden har nemlig utropt Andalucías regionhovedstad som nummer en på listen over byer å besøke i 2018, i deres Best in Travels.

Det er det trettende året på rad at Lonely Planet rangerer land, byer og regioner som de heteste reisemålene for året. I fjor var det Bordeaux i Frankrike som tok førsteplassen som den hotteste byen og året før var det Dublin i Irland.
 
Lonely Planet skriver selv i sin begrunnelse for utnevnelsen: ”I de siste 10 årene er Sevilla forandret. Det som engang var en metropol full av trafikkøyer langs de historiske punktene har nå blomstret opp til å være en by med sykler og trikker, ivrige etter å gjenopplive sin kunstneriske fortid”.
 
Og ja, Sevilla er populært. Og enda mer oppmerksomhet har byen fått de seneste årene, blant annet etter at utvalgte plasser i Sevilla utgjorde deler av scenene i den suksessfulle tv-serien Game of Thrones. For dem som er film- og tv-interessert kan det også nevnes at Sevillas filmfestival, den femtende av sitt slag, avholdes fra 9. – 17. november i år. Men ikke nok med det, i år kommer også den 31. European Film Awards til å bli feiret og utdelt av Det Europeiske Filmakademi i Sevilla 15. desember.
 
Sevilla er i virkeligheten ikke noe ukjent reisemål. I guide- og turistbøker kan man lese side etter side om de historiske ’must see’ i byen, som f.eks. Plaza de España, Alcázar, katedralen, klokketårnet Giralda og det gyldne tårnet La Torre de Oro.
Vi her i Det Norske Magasinets redaksjon vil også gjerne gi noen råd om hva man kan foreta seg i regionhovedstaden.
 

En herlig rundtur i Sevilla!

Man kan starte ved katedralen i Sevilla, og når man har sett dette fantastiske monumentet kan man fortsette via Calle Hernando Colon opp mot det vakre rådhuset på Plaza de San Francisco. Her passerer man flere små butikker med klassiske mat- og drikkesuvenirer. Deretter kan man vandre ned til det hyggelige torget Plaza Alfalfa, hvor man kan besøke den vidunderlige butikken Aromas de Sevilla, hvor man kan lage sin egen unike parfyme. Etterfølgende kan en kaffepause i dette kvarteret varmt anbefales.
 
Rundturen fortsetter til den moderne arkitektoniske ’skillelinjen’ Las Setas. Her kan vi betrakte det mer moderne Sevilla, og for kun 3 euro får vi en slående utsikt over hele byen. Nede på bakkeplan igjen kan man så kikke innom til vinkjenneren i butikken Lama La Uva for å få prøvd fantastiske viner fra hele landet.
 
Deretter kan man gå langs Calle Feria, hvor det er åpnet flere mindre og økologiske butikker. Her holdes også Sevillas marked om torsdagen.
 
Avslutningsvis kan man besøke det klassiske matmarkedet Feria Market, som er mer tradisjonelt og mye billigere enn det moderne matmarkedet Lonja del Barranco. Har man mer tid til overs kan man krysse den nydelige broen Triana og ta en rolig tur langs elven.
 

Restaurantbesøk

I Sevilla har det i løpet av de senere årene oppstått et fantastisk nytt og moderne kjøkken, som preges av heftig fusion. For å prøve dette ’nye kjøkkenet’ anbefales et besøk på en av restaurantene fra ’Ovejas Negras Company’. De har syv restauranter, som alle er et besøk verdt og samtlige har adskillige stjerner hos velkjente anmeldelsessider på internett, som f.eks. Tripadvisor. Ovejas Negras Company holder en høy standard med retter til riktig gode priser. Se www.ovejasnegrascompany.com
 

De 10 beste byene å besøke i 2018, ifølge Lonely Planet

1. Sevilla, Spania
2. Detroit, USA

3. Canberra, Australia

4. Hamburg, Tyskland
5. Kaohsiung, Taiwan

6. Antwerpen, Belgia

7. Matera, Italia

8. San Juan, Puerto Rico

9. Guanajuato, Mexico

10. Oslo, Norge
 
Av Sara Laine, sara@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.