Månedsmagasinet på Costa del Sol
Jeg er på utstilling- og innkjøpsmesse i Danmark, og har det som fisken i vannet. Jeg elsker denne bransjen som har medvirket til mange menneskers høyere grad av velbefinnende, og hjulpet dem i deres ønske om å ta ansvar for seg selv.

Det er utrolig mange messestander, som alle er fantasifullt og vakkert pyntet, så de på beste måte konkurrerer om kundenes oppmerksomhet.
På hver stand står det dyktige folk, som med tålmodighet og mange smil introduserer og forklarer om sine produkter.
 

Nye trender

Messen var i år besøkt av usedvanlig mange mennesker, og det var mange fantastiske emner. Jeg ville gjerne omtale mange flere trender og tendenser enn hva plassen her tillater, så her følger et lite utvalg.
 

Baobab

Jeg ble forært et baobabtre – bitte lite – som jeg nå skal ha med hjem til hagen for å se om det vil gro hos meg.
Firmaet som jeg fikk baobabtreet av produserer ren jomfru baobabolje, som brukes som ren olje til huden. Baobab serien har også en magisk balsam bestående av 40 % ren baobabolje og andre oljer fra omega 6 og 9. Den er spesielt beregnet til å lindre sart og særlig tørre hudområder, og den er særdeles god til tørre lepper. Jeg prøvde den selv, og den trengte lynhurtig inn i huden uten å etterlate fett. Av andre produkter i serien er forskjellige bodykremer, og scrub-midler.
Alle produktene er uparfymerte.
 

Food state

Et entusiastisk firma introduserte noen produkter som jeg tror representerer fremtiden.
De kaller alle sine produkter for Food state vitaminer og mineraler.
Food state betyr at produktene er mat i sin naturlige form med et naturlig høyt innhold av vitaminer, mineraler og mange andre næringsstoffer, f.eks. algekalsium, blæretang, acerola C og vill-laksolje. Mineralene er likeledes ren mat, f.eks. fra bladene fra en plante i brokkolifamilien. Alle urter er fra europeiske virksomheter, og er standardiserte ekstrakter, så produktene alltid har samme innhold. Det lages som kurbokser eller individuelle produkter. Dessverre er prisen meget høy, men den vil med tiden forhåpentligvis bli bedre.
 

Blomstene og biene

På en annen stand ”lånte” jeg i stor hemmelighet deres store glade teddybjørn. Jeg ønsket bare et foto med den. Da eieren oppdaget det smilte han vennlig og gav meg en av de mindre ”bamsene” som nå pryder min stol i forretningen i Los Boliches.
Produktene består som grunninnhold av økologisk Gele Royale, noen rene og andre laget i forskjellige derivater. F.eks. er det en energiboost i riktig retning til folk som ønsker mer energi, og kanskje føler seg trette og utmattede. Produktet består foruten Gele Royale av Schisandra, Rosenrot og B6.
 

Kolesterol

For folk med dårlige kolesteroltall var det gode nyheter. Utover det som vi alle vet for å holde vårt kolesteroltall innenfor det normale, at vi skal spise sunt, holde en normal vekt og et begrenset alkoholinntak, avstå fra røyking og trene, er det nå kommet nye produkter.
Et av de nye og lovende midlene til å bevare et normalt kolesteroltall og god hjertefunksjon består av gjær-ris med innhold av Monacolin K. Dessuten inneholder det oliven til å beskytte fettstoffene i blodet, artisjokk som bidrar til normalt fettinnhold i blodet, og Tiamin B1 som bidrar til normal hjertefunksjon.
 
Et annet spennende middel mot Kolesterol kom fra det firmaet som ble premiert av Helsam som årets beste leverandør. Midlet inneholder en masse spennende ingredienser som
Rød gjæret ris, Lactobacillus fermentum, Q10, L-cystein, vitamin E, Vitamin B6, Vitamin B1,
Folsyre, Vitamin B12.
 

Prisen for årets kosttilskudd…

…gikk til firmaet som produserer det flytende økologiske produktet av Rødkløverekstrakt. Det har en dokumentert effekt bla. fra Århus universitets sykehus på temperaturstigninger og bevaring av skjelett i forbindelse med overgangsalderen. Smaken er litt spesiell og syrlig, men den kan maskeres med litt fruktjuice. Det tas 50 ml morgen og kveld. Det er tilrådelig å supplere med tilskudd av kalk, magnesium og D-vitaminer. Du kan finne ut mer om produktet på youtube fra TV programmet 8.8. 2014 med lege Peter Qvortrup.
 

Nytt til idrettsfolk

En av de nye danske ildsjelene står bak noen meget spennende produkter både i pulverform til idrettsfolk og som kosttilskudd i kapselform til alle. De er basert på naturlige ingredienser fra planter og urter som alle har vært økologisk dyrkede. Eieren opplyste at hans største kunde var det finske folket, og derfor var alle hans produkter også med finske merkelapper. Av produktene i pulverform skal nevnes:
Pre-workout (inntas før trening), som er en 100 % blanding av risprotein, maca, rå kakao, hampprotein, frysetørkede rødbeter, matcha grønn te, brennesle, grønnkål og ingefærrot. Den er uten gluten, soya, gjær og melkeprodukter, i stil med resten av deres produkter.
Hydrasjon (inntas under trening), består av bl.a. frysetørket kokosvann, vannmelonjuice, frysetørket acerola og frysetørket rødbetejuice.
Det finnes naturligvis også en post-workout. Det deilige med disse produktene er at de er utrolige lette å bruke. 1 – 3 tsk. pulver som kan blandes med litt vann eller juice.
Alle firmaets produkter er basert på naturlige kilder og består bl.a. av kapsler til menn, detox kompleks, B kompleks og multivitaminer.
 

Naturlige ingredienser

Det gjennomgående temaet på standene var helt klart at flere og flere firma, både nye som mer kjente, bruker naturens egne produkter i forskjellige former for å fremme opptageligheten.
 
Et kjent firma hadde et genialt økologisk pulvertilskudd med vitaminer og mineraler fra gress, kål, tang og alger, bl.a. med fermentert gressblanding med Lactobacillus plantarum og Saccharomyces boulardii.
Midlet er så spennende at det fortjener å få nevnt noen av ingrediensene mer spesifisert, som grønnkål, byggress, havregress, hvetegress, ruggress, ingefær, chlorella, lakrisrot, linfrø, solsikkefrø, spirulina, kanel og sesamfrø.
Jeg har bestemt at det skal være en fast del av mitt daglige kosttilskudd, så behøver jeg ikke føle så dårlig samvittighet når tiden ikke gir rom for de store kulinariske forberedelsene av grønnsaker. Selv om jeg vet at kostholdet fremdeles er det viktigste.

 

Helsekostbransjen – mørke skyer i horisonten?

Mange af utstillerne er ildsjeler og foregangsfolk som brenner for sine produkter og velger å holde ut, til tross for de strengere og strengere kravene de forskjellige myndighetene stiller til produsenter, engros- og detaljhandel.
Jeg møter nye og gamle bekjente. Det snakkes livlig og utveksles mange erfaringer og gleder, men overordnet lurer en frykt for fremtiden og for alle de store gigantene som truer i horisonten. Allerede nå har de begynt å overkjøre den alternative helsekostbransjen som jeg er en del av. Detaljister, produsenter og leverandører blir kjøpt opp og samlet i større og større enheter. For meg ser det ut til at det kan vanskeliggjøre individualiteten i vår spennende, men også utradisjonelle bransje.
Den enkelte person kan kanskje være av den oppfatning at det er det ingenting galt i, og at det er en naturlig utvikling. Det kan det kanskje være noe i. Jeg vil personlig sette pris på å ha et stort utvalg av kvalitetsprodukter å velge blant, med tilhørende veiledning.
Én ting kan være farlig, og det er de store gigantene som i fremtiden bestemmer hvilke produkter som skal være på markedet, hvilke produkter som skal endres på, og hvilke som skal tas av markedet.
Hvem som sitter med makten hos disse gigantselskapene vet vi ofte ikke. Vi vet ikke om de er interesserte i å videreutvikle den alternative bransjen som vi ildsjeler kjemper så hardt for, eller om de vil svekke og ensrette bransjen til fordel for den allopatiske medisinen.
 

Avslutning på dagen

Ovenstående var bare en dråpe i havet og ment for å gi deg som leser et innblikk i noen av de nye helsetrendene av høy kvalitet, som finner veien til forbrukerne i disse tider.
Arbeidsdagen er slutt. Tross stor utmattelse hos både utstillere og besøkende er de fleste av oss parat til årets gallamiddag, hvor mange hundre gjester alle er fint pyntet. Det festlige orkesteret vet hvordan de skal blåse liv i våre trette kropper. Det blir servert utsøkt mat og drikke for alle kjøttspisere, vegetarianere, og veganere.
Underdirektøren for Helsam holder en vakker og beveget tale, hvor både hun og de fleste av oss tørker en tåre, for få minutter etterpå å le høyt over hennes morsomme presentasjon av kveldens forløp.
Det blir danset, snakket, ledd og sunget.
Kl. 12 serveres nattmat, og det lukkes og slukkes. Vi skal alle være opplagte og klare til neste dags messebesøk.
 
Av Anni Dahms, Syke- & Helsepleierske, Biopat og Ernæringsveileder. Innehaver av butikkjeden Annis Vitalshop

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.