Månedsmagasinet på Costa del Sol

Facts: Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på deg som en helhet og anerkjenner at din livsstil, ditt sinn, din psyke og din kropp henger sammen! Tilsammen har de mer enn 25 års erfaring i behandling av hormonelle ubalanser og kroniske sykdommer. De er stiftere av currame-metoden, Health Mentor Utdannelsen og Skap Naturlig (Hormon)balanse.

Se mer til dem på www.currame.com, www.facebook.com/currame og @curra.me

Uansett hva du ønsker å oppnå i ditt liv – om det er å få bukt med din eksem, ditt tarmproblem, en spiseforstyrrelse eller om du drømmer om å bli gravid, å få en tilstedeværelse i nuet, leve sunt, få fred med din fortid eller forstå dine indre dialoger, så kan vi hjelpe deg med å nå ditt mål!
 
I våre behandlinger gjør vi bruk av laboratorietester, kostjusteringer, kosttilskudd, homøopati og mye mer.
 
Det skjærer i våre hjerter hver gang vi møter idrettsutøvere som må stoppe på grunn av skader og smerter.
 
Om du er elitesportsutøver eller bare dyrker sport i din fritid, så må din største frykt være skader og smerte, når du dyrker din sport.
 
Det er sunt å mosjonere, ja faktisk er det noe av det sunneste vi kan gjøre for vår kropp, viser ny forskning.
 
Men dyrker vi sport på meget høyt plan, ja, så vet vi at det også har en nedbrytende effekt. Ofte fordi kroppen ikke riktig når å restituere, samt fordi den holdes for lenge i en stresset situasjon, som tærer på kroppen.
 
Når vi dyrker sport utskiller vi mye kortisol, og kortisol er sunt, men kun i begrensede mengder. Utskiller vi for mye, så tærer det på de viktigste elementene i kroppen.
 
Det er mye godt å si om mosjon og bevegelse. For det første styrker det dine knokler, ledd og muskler. Det sørger altså for at du ikke forfaller. Det er nemlig slik at når vi beveger oss, og våre knokler opplever en form for belastning, så utskiller de aminosyrer, som er oppbyggende på ledd, brusk og knokler. I tillegg utskiller du et lykkehormon, endorfiner, som foruten å gjøre deg lykkelig også fungerer som smertelindrende, og det kan være utrolig nyttig for deg i din hverdag.
 
Så det er utrolig sunt å dyrke sin kropp, og velger du en sport som du også har interesse for og som kanskje hjelper deg med å finne barnet i deg selv, så er det ingenting å tape.
 
Eller er det?
 
De fleste begynner å oppleve skavanker i forbindelse med sport når de er 40 år+. Ofte er det knær, albuer, hofter eller ryggen det er noe galt med, og dessverre ender de fleste opp med å stoppe med å dyrke den sporten som de liker så godt.
 
Er dette deg, ja så har du sikkert vært til legen et par ganger, kanskje har du vært under kniven og du har helt sikkert fått en creme eller innsprøytning med kortikosteroider.
 
Kortikosteroider er noe som din kropp produserer selv. Binyrene skiller nemlig ut viktige hormoner i kroppen din, som både er igangsettende, gir energi og vitalitet, er smertelindrende, påvirker ditt hjerte og kretsløp, ditt immunforsvar, ditt tarmsystem, er med på å redusere betennelsen og speeder opp healingprosessen – det er derfor din lege tyr til det.
 
Det er bare slik – din kropp er biologisk – og det kan derfor ofte føles som å tisse i buksene. Det hjelper en stund, men så kommer problematikken tilbake.
 
Hva hvis vi nå kan aktivere din egen kropps selv-healende evner og virkelig begynne å bygge opp din kropp, og dermed forebygge?
 
De fleste ser på kroppen som en ting som skal levere – og ja, det skal den også, men du skal også sørge for at den kan levere. Det er her vi kommer inn i bildet – det er nemlig viktig å bygge opp kroppen din.
 
Ved å bygge opp kroppen din begynner du også å forebygge skavanker i fremtiden.
Men hvordan bygger man opp kroppen sin?
 
Grunnleggende skal du ha fokus på basiske matvarer, masse grønnsaker, gode oljer fra fisk, kokos og oliven, vann, oppbyggende kosttilskudd som en god vitaminpille, aminosyrer som bygger opp ledd og muskler og vitaminer, som støtter ditt immunforsvar.
Hver atlet har unike krav til suksess, og hvis du spør oss, starter det med optimalt drivstoff. Men vet du hvilket ernæringsdrivstoff som passer best til din kropp for å nå din høyeste yteevne og unngå skader?
 
Visste du at kroppen din inneholder 70 milliarder celler, som skal fornyes, optimeres og vedlikeholdes hver eneste dag? Det krever selvfølgelig mye arbeid og energi fra kroppen din, så det er ekstremt viktig å gi den sunn mat og kosttilskudd hver dag. Når det er sagt, så er ikke dette nok til å opprettholde en sterk og sunn kropp, dessverre. Daglige påvirkninger av giftig forurensning, raffinerte matvarer og hormonforstyrrende stoffer stresser kroppen din både innvendig og utvendig, selv om du kanskje ikke er oppmerksom på det. Noen av de vanligste symptomene på denne tilstanden er ømhet, tretthet, stress og hodepine. Hvis de ikke korrigeres, vil de utvikle seg til tidlig aldring og skader.
 
For å bli kvitt en sportsskade på en naturlig måte, og for å forhindre fremtidige sportsskader, er det viktig å undersøke din kropp. Ikke kun på utsiden, men også på innsiden. Med vår kunnskap om kroppens biologi, og din ekspertise om hvordan din kropp føles og reagerer i bestemte situasjoner, kan vi som et team hjelpe deg, slik at du kan snart komme tilbake på banen igjen.

 

En løsning kan være:

Laboratorieprøver skaper en detaljert oversikt over din fysiske tilstand. Hver test er designet for å detektere en eller flere bestemte funksjoner som kardiovaskulær helsetilstand, toksisitet, gastrointestinale og metaboliske funksjoner osv. Med denne type informasjon blir vår diagnose mer presis, og mine behandlinger mer effektive og vellykkede.
 
Da vi jobber med over 100 forskjellige laboratorietester, kan vi tilpasse et behandlingsprogram som er designet for nettopp dine behov.
 

DNA Sport

Denne testen henvender seg til sportsaktive personer, profesjonelle så vel som fritidsmosjonister, som ønsker hjelp til å finne ut hvordan de best mulig kan oppnå og utnytte sitt fysiologiske potensiale.
 
DNA Sport laboratorietest undersøker forskjellige biologiske områder, som påvirker treningsrespons og sportsprestasjoner, som betennelse, blodgjennomstrømning og respirasjon, energiproduksjon og drivstoffmetabolisme.
 
Testen forteller om:
¥ Intensitetsnivå
¥ Varighet
¥ Hyppighet
¥ Treningstype
¥ Restitusjon i tid og søvn
 
DNA Sport kartlegger genetiske variasjoner, som kan påvirke menneskets fysiologiske potensiale, herunder hvorvidt den individuelle atlet genetisk er disponert for utholdenhetstrening eller mer styrkeorientert trening, atletens restitusjonshastighet, samt disposisjon for betennelseslignende tilstander og skader.
Ut fra personens gen-resultat er det i høyere grad mulig å velge og planlegge den optimale trening. Enten du er idrettsutøver på høyt eller lavt nivå, kan DNA Sport benyttes som et effektivt verktøy i planleggingen av et optimalt treningsprogram.
 
Atletisk suksess kommer først og fremst fra en personlig treningsstrategi, som optimerer ditt genetiske potensiale, støttes ved å velge den riktige livsstil, ernæring og miljøinteraksjoner for optimalt å uttrykke dine arvelige gener.
 
Denne test skal du kun ta en gang i livet, og det er en simpel spytt-test.
DNA testen hjelper deg med å:
unngå fremtidige skader
optimer din yteevne
oppnå dine mål innen for din idrettsgren raskere
støtte din kropp på en sunn og naturlig måte
forhindre inflammasjon og oksidativ stress
støtte din energiproduksjon og ben/muskelstruktur
forbedre din selvtillit og din selvtillit
 
Ønsker du å gjøre det lille ekstra for din kropp, så book Friederich til en helsekonsultasjon, som kan holdes i Centro Sanum eller hjemme hos deg. friederich@currame.com eller på tlf. +45 2720 7723
 
Friederich har hver måned en gratis dag, hvor du kan komme ned i Centro Sanum og spørre ham helt gratis om råd.
 
Husk, du kan kjøpe dine kosttilskudd på currame.nordicvms.com
På gjensyn!
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
———————————————————-
Har du spørsmål er du alltid velkommen til å skrive til dem på info@currame.com, via www.currame.com eller via Instagram @curra.me
Av Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, Forfattere, Utdannelsesledere og Master Health Mentorer, www.currame.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.