Månedsmagasinet på Costa del Sol
Stort bankran i Marbella · Gibraltar får særstatus tross Brexit · Hoffman henger i en tynn tråd

Stort bankran i Marbella · Gibraltar får særstatus tross Brexit · Hoffman henger i en tynn tråd

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Stort bankran i Marbella

 
På mandag morgen ble Bankinters filial på Ricardo Soriano i Marbella robbet for 200.000 euro av tre bevæpnede menn forkledt som arbeidere. De tre bankranerne kom inn gjennom et hull i muren, som de sannsynligvis hadde laget i løpet av helgen, direkte inn på styrerommet og derfra videre inn i selve banken, hvor personalet akkurat hadde ankommet. Bankranerne forsvant deretter sporløst ut av samme hullet som de var kommet inn, med hele bankens beholdning på 200.000 euro. Politiets eneste spor er gjerningsmennenes høyde og kroppsbygning samt deres tydelige andalusiske dialekt. Grunnet økt overvåkning og det faktum at bankene sjeldent oppbevarer mye kontanter forekommer bankran ytterst sjeldent i dag.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Gibraltar får særstatus tross Brexit

Mens politikerne i Brussel fortsatt jobber med å forhandle om britenes exit fra EU, bekymrer man seg i Gibraltar om fremtiden for de 5 – 10.000 personene som daglig krysser grensene for å gå på jobb, samt for det omfattende samarbeidet som er mellom myndigheter og virksomheter ved Gibraltarstredet. Men EUs øverst ansvarlige for Brexit-forhandlingene, Michel Barnier, forsikret på mandag den spanske regjeringen om at EU vil sikre Spania en særavtale med Gibraltar, så Brexit ikke kommer til å påvirke forholdet til klippehalvøyen. Michel Barnier møtte i begynnelsen av uken den spanske statsministeren, Pedro Sánchez, og utenriksministeren, Josep Borrell, i Madrid.

 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Hoffman henger i en tynn tråd

Landsbyen Ojén, 10 km. nord for Marbella, er havnet i et limbo. En av byens sentrale plasser er nemlig oppkalt etter tyskeren Juan Hoffman, som i 70-årene var tysk konsul i Málaga og tok initiativ til oppførelsen av den tyske skolen i Ojén. Derfor heter plassen ved skolen i dag ”Plaza Juan Hoffman”. Men nå har det via avisen SUR kommet frem at Juan Hoffman i sin fortid var meget aktiv i det tyske nazistpartiet. Ojéns borgermester, José Antonio Gómez, ønsker ikke å ta en forhastet beslutning om plassens fremtid. ”Den informasjonen vi har fått fra pressen i det siste er ikke oppmuntrende, men vi vet også at han fikk en statlig begravelse Tyskland.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

PAD holder hundeshow i Centro Nórdico

Kom og møt noen av de hundene som kan adopteres, delta i morsomme konkurranser og loddtrekninger. Det vil selvfølgelig også være mulig å kjøpe mat og drikke.

Vel møtt på søndag 30. september i Centro Nordico!
 
hund pad
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet