Månedsmagasinet på Costa del Sol
Omfattende veiarbeid i flere kystbyer · To minister-avganger på 100 dager · Lufthavnen mister passasjerer

Omfattende veiarbeid i flere kystbyer · To minister-avganger på 100 dager · Lufthavnen mister passasjerer

Omfattende veiarbeid i flere kystbyer

I både Fuengirola, Mijas og Torremolinos vil flere sentrale veier være avsperret og helt eller delvis stengt for trafikk i flere måneder. Etter mange måneders planlegging går de tre kommunene nå i gang med en omfattende forbedring av infrastrukturen. I Torremolinos investeres 740.000 euro i tredje og siste fase av ombygningen av den sentrale bulevarden Carlota Alessandri, som tidligere var en av byens mest attraktive og travle gater. Kommunen har redusert antallet veibaner for å gi mer plass til fotgjengere, og nye parkeringsplasser for å fremme næringslivet. P-plasser skal det også være flere av i Mijas, som bl.a. oppfører to nye store parkeringsplasser i Las Lagunas og i La Cala. Kommunen går også i gang med å renovere den sterkt trafikkerte veien Camino de Coín. I nabokommunen Fuengirola investeres det 1,5 million euro i å få bygget andre fase av innfartsåren til sentrum, Avenida Alcalde Clemente Díaz. Første fase ble innviet i fjor og har fått mye ros for designet. Fuengirola går også i gang med omfattende veiarbeid rundt gatene Arroyo María Barranco og Valladolid. De første arbeidene vil være ferdig før jul, mens de andre først vil stå klar rett før kommunevalget i mai neste år.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

To minister-avganger på 100 dager

Pedro Sánchez’ mindretallsregjering har fått en turbulent start. I løpet av regjeringens 100 første dager har to ministere allerede trukket seg. Etter bare en uke i stillingen måtte kulturministeren, Máxim Huerta, gå av når det kom frem at han hadde en gammel skattesak hengende over seg. I begynnelsen av uken sa helseministeren Carmen Montón opp sin stilling, da det plutselig ble sådd tvil om gyldigheten av hennes eksamensbevis. Det er andre gangen i år at en fremtredende politiker må trekke seg på grunn av uregelmessigheter omkring eksamensbevisene. Opposisjonen krever nå at Pedro Sánchez offentliggjør sin doktorgrad, som han avsluttet i 2012.
 
 
 
 

{loadposition google}

 

 

Lufthavnen mister passasjerer

For første gang siden 2009 går passasjertallene i Málaga lufthavn den feile veien. Årets første seks måneder viste fremgang, men i juli og august har lufthavnen mistet litt over to prosent av sine passasjerer og tilsvarende mengde flytrafikk. Tallene fra Spansk Statistikk (INE) og hotellenes bransjeorganisasjoner, som ble offentliggjort i forrige uke, pekte i samme retning. Málaga lufthavn peker på den økte interessen for destinasjoner som Tyrkia og Tunisia som årsaken til de negative tallene. Totalt sett blir 2018 dog like godt som 2017, så derfor fortsetter den planlagte utvidelsen av lufthavnens kapasitet.
 
 
 

{loadposition google}

 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.