Månedsmagasinet på Costa del Sol
Turismen faller i Andalucía · Marbella fordobler byggetillatelsene · Regjeringen endrer holdning til katalanerne

Turismen faller i Andalucía · Marbella fordobler byggetillatelsene · Regjeringen endrer holdning til katalanerne

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Turismen faller i Andalucía

For første gang siden 2012 har mengden av turister i Andalucía falt. De siste tallene fra spansk statistikk (INE) viser at turismen for hele Andalucía i juli og august i år har falt med 2,2 prosent i forhold til i fjor. Det er primært britene, franskmennene og tyskerne som i begrenset omfang har fått øynene opp for nye reisemål. På landsnivå er utviklingen langt verre. Med et fall på 4,9 prosent i turismen får Spania den største knekken siden sommeren 2010. Tallene smitter raskt over på ledigheten, som allerede pr. 1. september har steget med 37.000 på landsbasis, 8.000 i Andalucía og nesten 2.000 i Málaga-provinsen. De siste fire til fem årene har slutten på turistsesongen først kunnet merkes på ledigheten i fra neste måned.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Marbella fordobler byggetillatelsene

Fra september 2017 til august 2018 er det utstedt 528 nye byggetillatelser i Marbella. Det er en fordobling i forhold til i fjor, da det ble utstedt 272 tillatelser. Mengden av tillatelser til ombygninger økte med 30 prosent i fjor. Marbellas bystyre ser meget positivt på utviklingen og garanterer de nye byggeprosjektenes juridiske holdbarhet. Kommunen kjemper fortsatt med å få den nye generelle byplanen vedtatt hos Junta de Andalucía, som flere ganger har gitt avslag. I desember eller i januar neste år vil den nye byplanen bli presentert.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Regjeringen endrer holdning til katalanerne

Den nye PSOE-regjeringen åpner nå døren for dialog og direkte forhandling med den katalanske regionalregjeringen om rammene for et utvidet selvstyre. Den katalanske regjeringslederen, Quim Torre, tar varmt i mot tilbudet, men understreker at hans regjering ikke går på kompromiss med kravet om et katalansk uavhengighetsvalg. PSOE sin talskvinne er ikke skremt ved tanken om et valg, fordi regionalregjeringen kun har parlamentarisk flertall – ikke folkelig flertall. Det er første gang en spansk regjering ikke tar direkte avstand fra et katalansk uavhengighetsvalg.
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet