Månedsmagasinet på Costa del Sol
Torrox bygger i vei · Come-back for GIL partiet · Lokal dansk gründer tilbys mange millioner for bedriften sin

Torrox bygger i vei · Come-back for GIL partiet · Lokal dansk gründer tilbys mange millioner for bedriften sin

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Torrox bygger i vei

Det er ikke lenger noe nyhet at det atter en gang er stor aktivitet i byggesektoren på Costa del Sol, men i Torrox kommune settes det nå for alvor fart i byggingen av de storstilte prosjektene som stoppet opp i perioden 2008-09, da krisen for alvor rammet Spania. Således har Torrox nettopp gitt grønt lys for ferdigstillelsen av 6.000 boliger i kommunen. Halvparten ligger nær landsbyen Torrox Pueblo, mens den andre halvparten skal oppføres nær kysten og havnen. Bare prosjektet ”URP 10 El Puerto” vil bestå av 2.386 boliger, som oppføres på 36 store tomter. Det er uvisst når prosjektet ”Calaceite” blir reaktivert, men Torrox kommune håper snart å kunne få den nye eierkretsen motivert til å gå videre med prosjektet, som også stoppet opp da krisen rammet. Prosjektet inkluderer 3.157 boliger, et par hoteller og en golfbane. Både kommunen og Junta de Andalucía har innvilget de nødvendige byggetillatelsene.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Come-back for GIL partiet


Jesus Gils gamle parti GIL (Grupo Independiente Liberal) ble oppløst i 2007, da skandalene veltet inn over det korrupsjonsrammede partiet, som i samme periode mistet sitt flertall i Marbellas byråd. Men nå blåses det nytt liv i det gamle partiet. ”Vi vil ha partiet tilbake til de gode tider i 90-årene, hvor vi var et senter parti som samlet de store massene og skapte stor vekst og løste en masse sosiale problemer i Marbella,” forklarer Daniel Ripoll, som er GIL-partiets nye formann. Partiet jobber nå med å bli kvalifisert for valg i så mange kommuner på Costa del Sol som mulig før kommunevalget i 2019.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

Lokal dansk gründer tilbys mange millioner for bedriften sin


Bedriften AnyTech365.com har det siste året vokst fra 75 til 300 medarbeidere, og en omsetning på 30 millioner euro. Den danskeide bedriften for it-support er derfor kommet i søkelyset hos noen av de største amerikanske aktørene i markedet, og det har ført til et tilbud på nesten 40 millioner euro for bedriften. ”Vi står i en situasjon hvor vi ikke vet om vi skal selge, eller fortsette og skape verdens største firma innen vårt felt,” forteller Janus R. Nielsen, som har startet flere internettbaserte firma fra Costa del Sol. AnyTech365 er dog uten tvil den største suksessen. Virksomheten har spesialisert seg på online it-support til private og bedrifter i hele verden. Du kan lese historien om Janus R. Nielsen og AnyTech365 her
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet