Månedsmagasinet på Costa del Sol
Gratis sport i Mijas · Torremolinos fornyer sin historie · 8.000 friidrettsutøvere ankommer Málaga

Gratis sport i Mijas · Torremolinos fornyer sin historie · 8.000 friidrettsutøvere ankommer Málaga

Gratis sport i Mijas

Fra 1. januar 2019 blir det gratis for innbyggerne i Mijas kommune å benytte seg av kommunens sportsfasiliteter. Lokalregjeringen hadde først tenkt å redusere avgiften for benyttelse av kommunes fasiliteter med 50 prosent. I stedet for blir det nå helt gratis. Med støtte fra PSOE og Podemos fikk regjeringspartiet Ciudadanos flertall for å gjennomføre forslaget. Partido Popular stemte blankt. Det kommer til å koste Mijas 900.000 euro i året å tilby gratis adgang til bl.a. kommunens svømmehall, friidrettsstadion, fotballbaner, tennis- og padlebaner, men i stedet for å gi skattelettelser vil man heller by på gratis sport til folket.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Torremolinos fornyer sin historie

Bystyret i Torremolinos vil renovere et av byens eldste symboler. Det er tårnet ”Torre Pimentel”, som også kalles ”Torre de los Molinos”, som, til tross for sin sentrale plassering i sentrum har stått lenge og forfalt. En total renovering av det gamle tårnet vil koste 226.000 euro, men takket være et støtteprogram fra Kulturdepartementet kan kommunen få finansiert 70 prosent av staten, da tårnet har blitt kategorisert som en kulturell bevaringsverdig bygning (BIC).
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

8.000 friidrettsutøvere ankommer Málaga

Fra tirsdag og frem til den 16. september vil 8.000 friidrettsutøvere fra 87 land legge turen innom Málaga. Málaga er nemlig vertsby for veteranenes VM i friidrett, som blir den største sportsbegivenheten byen noensinne har vært vert for. Derfor har alle friidrettsfasilitetene i byen blitt pusset opp, og om nødvendig, renovert. Totalt har kommunen investert 600.000 euro i renovasjoner og oppføringen av en ekstra tribune på byens sentrale friidrettsstadion, for å utvide kapasiteten til et publikum på 10.500 personer.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.