Månedsmagasinet på Costa del Sol
Overflod av hjemløse hunder · Kvinne drept på pleiehjem av 89-åring · Ingen vei tilbake for Don Carlos’ svigersønn

Overflod av hjemløse hunder · Kvinne drept på pleiehjem av 89-åring · Ingen vei tilbake for Don Carlos’ svigersønn

Overflod av hjemløse hunder

Til tross for store kampanjer og en aktiv innsats lider Málaga-provinsens hunde-herberger, også kalt «shelters», nok en gang av plassmangel. Antallet hjemløse hunder er i årets løp steget med 20-30 prosent, og det gir kystens hunde-herberger problemer – både økonomiske og praktisk, med fysisk plassmangel. Derfor roper alle herbergene i samlet kor nå om økonomisk hjelp, og håper at alle som går med tanker om å adoptere en hund vil gjøre tanken om til virkelighet. Hvert år leveres cirka tusen hunder til Costa del Sols herberger, fordi eierne ikke føler seg i stand til å ta vare på sine husdyr. Dertil kommer rundt 300 hjemløse hunder som finnes etterlatt. I år er antallet steget markant. Finnes det ikke nye eiere til de mange hundene kan avlivning bli siste utvei.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Kvinne drept på pleiehjem av 89-åring

Et tragisk og ytterst særpreget mord fant sted på et pleiehjem i Guaro, litt nord for Marbella, for et par dager siden. En 89-årig dement mann slo en 84-årig med-beboer på et pleiehjem til døde med knyttneveslag, samtidig som han såret sin romkamerat, som forsøkte å komme offeret til unnsetning. På pleiehjemmets overvåkningskamera ser man kvinnen gå desorientert rundt i en av pleiehjemmets korridorer. Hun kan tilsynelatende ikke finne rommet sitt og går inn på gjerningsmannens rom, som deretter slår henne til døde på gangen, mens romkameraten forsøker å stoppe ham. For pleiehjemmets personale og politiet er det en gåte hvordan den 89-årige mannen har kommet seg løs fra sin armlenke og til og med hadde krefter nok til å begå en slik grusom handling etter å ha fått sin vanlige dose med sovemedisin.
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

Ingen vei tilbake for Don Carlos’ svigersønn

Han har gjort alt for å unngå å komme i fengsel, men det er ingen vei tilbake for Rey Don Carlos’s svigersønn, Iñaki Urdangarin, som har fått en dom på fem år og ti måneders fengsel for omfattende skattesvindel, svindel med offentlige midler og embetsmannsmisbruk. Dommen er nesten to år gammel, men først i forrige måned kom han i fengsel og begynte å sone sin dom. Rettssystemet har nå fastslått at Urdangarin skal forbli fengslet og sone sin straff i fengslet Brieva nær Àvila i Nord-Spania. Han er fange i den såkalte 2. kategori, hvilket betyr at han kan spare opp dager til løslatelse, etter at han har sonet en fjerdedel av sin straff. Julen 2019 kan han derfor feire sammen med familien.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.