Månedsmagasinet på Costa del Sol
Franco skal muligens graves opp · Røykfrie strender i Torrox Costa · Startskuddet for Spania Rundt går i Málaga på lørdag

Franco skal muligens graves opp · Røykfrie strender i Torrox Costa · Startskuddet for Spania Rundt går i Málaga på lørdag

Franco skal muligens graves opp

Regjeringen vil i dag, fredag, vedta et dekret som skal endre den spanske loven ”Ley de Memoria Histórica”. Loven sikrer bl.a. den tidligere diktatoren Francisco Franco’s store og meget oppsiktsvekkende gravsted på ”De Falnes Dal” ved Escorial, litt utenfor Madrid. PSOE-regjeringen mener at det er ikke behov for å gi den tidligere diktatoren så mye oppmerksomhet, og vil ha Franco’s levninger gravd opp og flyttet til et familiegravsted på en mer vanlig kirkegård. Dekretet skaper stor debatt. Partido Popular mener at det er ikke noen grunn til å grave mer i fortiden, og et gammelt fond som verner om Francos minne, mener at et lik og et gravsted er et familie-eie, som ikke kan flyttes uten familiens aksept. Et av Francos barnebarn støtter det sistnevnte synspunktet, og finner det absurd og sløsing av ressurser å røre ved gravstedet 42 år etter diktatorens død.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Røykfrie strender i Torrox Costa

Som den første kommunen i Málaga-provinsen introduserer Torrox nå 300 meter med røykfrie strender i områdene Ferrara, El Morche og El Peñoncillo. De røykfrie områdene vil være markert med flagg, som kommunen holder på å få satt opp. Byens borgermester, Oscar Medina, forteller at det nye initiativet skal sikre renere strender uten sigarettsneiper i tillegg til å være en oppfordring til å leve et sunnere liv uten sigaretter. Torrox kommune vil på nåværende tidspunkt ikke utstede bøter, hvis noen strandgjester ikke følger ”røykeforbudet”.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Startskuddet for Spania Rundt går i Málaga på lørdag

Málaga-provinsen får mer oppmerksomhet enn noensinne før i forbindelse med årets utgave av sykkelløpet Spania Rundt. Det store etappeløpet starter nå på lørdag kl. 17.26 ved Pompidou-museet, når første rytter sendes ut på den åtte kilometer lange solostarten i Málaga sentrum. Rammene og ruten gjennom Málaga sentrum blir de vakreste man kan tenke seg, før rytterne krysser målstreken på Plaza de la Constritución. Dagen derpå, søndag, heter ruten Marbella – Caminito del Rey, mandag går turen fra Mijas til Alhaurín de la Torre, og fjerde etappe går fra Vélez-Málaga til Alfácar. Interessen for det store sykkelløpet er som vanlig enorm, og også i år stiller flere av verdens beste ryttere til start.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.