Månedsmagasinet på Costa del Sol
Livet i Mijas går sin gang. Fra min stol i skyggen ser jeg turister slentre forbi, unntatt enkelte, som akkurat som meg selv har slått seg ned på denne fortauskaféen. I ny og ne avbrytes mine tanker av lyden fra små gylne bjeller, som man hører hver gang en av byens hestevogner eller eseltaxier passerer. Mitt ærend i Mijas denne ettermiddagen er relatert nettopp til byens turisttransport, for behøver det å skje med et levende dyr spendt foran? Det Norske Magasinet har i flere omganger dekket eseldebatten i Mijas, og i dette magasinet ser vi nærmere på et av byens alternativer. Vi har kjørt en tur med Tuk Tuk Spain.

 

Ingen trette føtter

Fordelen med denne turen er at alle kan være med. Kjøretøyet er en åpen tuk tuk med 30-hester, og tanken om en kjøretur på en varm sommerdag ser jeg for meg som deilig forfriskende. Firmaet drives av en hollandsk-spansk familie, og med denne type sightseeing holder de seg helt borte fra etiske dilemmaer om dyrevelferd. De tilbyr turister i Mijas tre guidede turer fra 20 til 45 minutters varighet og på engelsk, spansk, tysk, fransk eller nederlandsk. Det er turer alle dager hele året, om sommeren er 10 daglige avganger ikke urealistisk, og opplevelsen koster 4,50-6,50 euro pr. person.
 
 
 

 

 

Inspirert av storbyer

”Vårt foretak er inspirert av Lisboa og Paris, hvor det kjører en masse turist-tuk tuk’s rundt omkring,” forteller Natali, som er en av familiens tre voksne døtre. ”Vi så et potensiale i å hjelpe turistene med å komme rundt i Mijas og på samme tid fortelle dem om byens historie.” Det Norske Magasinets utsendte ble invitert med på deres ”Complete Tour,” som innebar tre fotostopp på forskjellige utkikksposter i og omkring Mijas Pueblo.

 

Besøk på Costa del Sol

Som bosatt på kysten hadde jeg allerede sett mange av stedene. Nytt for meg var navnene på stedene, gjemte kirker og generelt måten å transportere seg rundt i Mijas på. Fra tuk tuk’en utpekes attraksjonene med informasjon om årstall og åpningstider, og det gir gode muligheter for videre sightseeing på egen hånd. Tuk tuk-turismen er en utmerket måte å se Mijas på. Men hvis du som meg allerede kjenner Mijas Pueblo, er opplevelsen mest av alt opplagt hvis du får gjester på besøk, som gjerne vil oppleve det autentiske Costa del Sol.
 

Fakta

• Det er tre forskjellige ruter:
– Basic Tour 20 min. til 4,50 euro pr. person
– Recommended Tour 35 min. til 5,50 euro pr. person
– Complete Tour 45 min. til 6,50 euro pr. person
 

Dette gjør du

Du kan se bilder, lese om turene og booke en tur på deres hjemmeside: www.tuktukspain.es
Av Kristina Havbo Kongsgaard

. Foto/video: Kristina Havbo Kongsgaard

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.