Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kjedelig ferie – hva kan du gjøre?

Kjedelig ferie - hva kan du gjøre?

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Nordmenn er kanskje verdensmestre i å reise på ferie, og er det noe vi virkelig elsker så er det å ligge langflat på stranden i sydligere strøk og suge til seg den solen man kan!
 
Det finnes dog noen rastløse sjeler der ute, og de blir skikkelig urolige etter kun kort tid og begynner derfor å spekulere på hva de skal finne på.
 
Slik er det bare, og enkelte mennesker kan man ganske enkelt ikke forandre.
 
Så: du har en kjedelig ferie – hva kan du egentlig gjøre med det?
 
Mange ting å gjøre!
Hvis man blir lei av å ligge i sola og drikke øl og bade i det deilige vannet, så er det allikevel mange forskjellige ting man kan gjøre. Mange velger å teste alle aktivitetene som finnes på stranden med det målet for øyet å få seg et lite adrenalinkick. Noen liker å henge i en fallskjerm etter en båt mens de hoier og skriker, men dem om det!
 
Man kan leie seg scootere eller en bil og reise litt rundt og oppdage nærområdet der man holder til. Man kan ta med seg en kortstokk eller noen morsomme spill som man kan hygge seg med ved bassengkanten eller på stranden. Man kan ta med seg en skikkelig god bok som man kan nyte i ro og fred. Man kan ta løse kryssord eller sudoku og på den måten få trimmet hjernen.
 
Noen bruker sågar tid og penger på helt merkelige ting, slik som Norges Casino, i ferien, men dette tror vi rett og slett er en dårlig idé. Én ting er å kjede seg, men en ganske annen ting er muligheten til å tape penger i tillegg. Bruk mobilen til noe annet – den er rett og slett en underholdningsmaskin!
 
Nå har det jo blitt like billig bruke mobildata i utlandet som i Norge – så lenge man befinner seg i et land innenfor EU eller EØS.
 
Har du en favoritt-serie som du kunne tenke deg å se, eller kanskje noen filmer som du endelig har tid til å kikke på? Det er bare å ta med seg et headset, sette det på ørene, stenge verden ute og gå i gang med en hel serierekke! Det er kanskje ikke så hyggelig for den eller de du reiser sammen men, men de kan jo hygge seg med sola og ligge og gape mot den – det er strengt tatt ikke ditt problem!
 
Senk pulsen Noen av tiltakene vi foreslår er spøkefulle mens noen er alvorlige, men når alt kommer til alt så har vi faktisk godt av å senke pulsen i ferie og ta ting litt i slow-motion. Vi har allerede en tilstrekkelig stressende hverdag og når man endelig får seg noen dager fri fra yrkeslivet og fra arbeidet i hjemmet, så skal man benytte disse til å slappe av. Hvis du reiser sammen med noen så er dette tiden for å pleie forholdet og å ta vare på hverandre. Ikke stress rundt for å finne på en masse aktiviteter. Du kan gå på fjellet når du kommer hjem, og du kan sannsynligvis kjøre på vannski da også. Bruk tiden til å gå på restaurant med god mat og drikke, slå deg ned på solsengen med en bok og en pils/brus og ta deg en rolig drink på kvelden. Det er faktisk ganske så behagelig, og det anbefales virkelig at du prøver.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet