Månedsmagasinet på Costa del Sol
Magdalena & Loro Eventos – en sporty drøm går i oppfyllelse

Som leser av Det Norske Magasinet kan du regelmessig møte og lese om nordmenn som har tatt skrittet helt ut og flyttet til Costa del Sol. Noen er her for å nyte alderdommen og pensjonisttilværelsen i sol og varme, andre er yngre og har fremdeles en del år igjen i yrkeslivet. Mange har en glødende forretningsidé med i bagasjen, og starter sin egen bedrift i Spania. I denne utgaven av Det Norske Magasinet kan du lese om en sporty jente som har gjort nettopp dette; møt Magdalena Subicz-Tjøstheim!

Magdalena, du flyttet hit til Costa del Sol fra Norge for 3 år siden, men ikke bare med en god forretningsidé i bagasjen?
– Det er riktig, smiler Magdalena. Vi flyttet til Costa del Sol hele familien, meg selv og min mann Morgan, samt våre to barn: Emil (15) som går i tiende klasse, og Camilla (18) som går siste året på Benalmádena International College.
Var Loro Eventos planlagt lang tid i forveien av flytting til Spania, eller en idè som oppsto etter hvert?
Loro Eventos var planlagt som et reisebyrå for firma- og opplevelsesturer, men etter det første besøket av vårt jentelag (det gamle laget til min datter) fant vi ut at dette kunne vi definitivt jobbe videre med. Tyrkia hadde lenge vært populært som reisemål for idrettslag og andre grupper, men i 2016 skjedde det mye trist i Tyrkia, og norske lag og skoler kunne i en periode ikke lenger reise dit. Jeg ble kontaktet av en leverandør av sportsreiser, Inter-Training (som blant annet leverte turer for min egen klubb da vi bodde i Norge), og jeg sa med glede ja til å være vert for 2 grupper, en på 80 personer og en på 40 personer. Hele 120 ivrige fotball, håndball, klatring og fitness-elever storkoste seg. Vi fikk selvsagt noen utfordringer i form av sykdom, ulykker, mistet bagasje, og andre ting som kan skje når så mange personer er på reise sammen, men vi utførte mange spennende oppgaver, og etter dette viste vi at her på Costa del Sol kan vi bygge noe stort og flott som vi definitivt ville fortsette med.
 
Hvilken bakgrunn hadde du fra Norge?
Jeg er rettstolk i polsk/norsk, og interiørkonsulent. Jeg har alltid jobbet i servicebransjen, jeg har vært bartender og butikksjef, og dette tar jeg med meg videre. Jeg har mye erfaring i å jobbe i fotballverdenen, både som deltaker og organisator av forskjellige typer reiser og arrangement.
 
De siste årene i Norge jobbet jeg som daglig leder i Ålgård Fotballklubb, som er en klubb med over 600 medlemmer, fordelt på jente- og guttelag i alle aldre, 2. divisjons herrelag, og mange frivillige. I denne stillingen fikk jeg muligheten til å kurse meg i ledelse, administrasjon og økonomi for idrettslag og fotballklubb. Jeg har også vært frivillig aktiv i Rogaland Fotballkrets i rekrutteringsutvalget, og der hadde jeg ansvar for og som hovedoppgave å få flest mulig jenter på banen. Jeg brenner for stor bredde i fotball og jentefotball. Hjemme hadde jeg en trener og to spillere i samme klubb, så man kan godt si at jeg levde et liv med fotball på fulltid!
 
Hva er hovedsatsingsområdet til Loro Eventos / det mest populære?
Akkurat nå er det å få nye fotball-lag og videregående skoler med fotball som fag til å komme til oss for treningsleir i høst og på våren, samt å få de som har vært her før tilbake år etter år. Vår base er i utgangspunktet i Benalmádena, kun 10 minutter fra Malaga flyplass og 4 timers flytur fra Oslo. Benalmádena er en koselig og trygg by hvor både treningsfasiliteter og stranden ligger i gangavstand fra hotellene vi bruker. Vi er opptatt av maksimalt sportslig utbytte under oppholdet, og i tillegg til daglig fotballtrening kan vi gjennom vårt samarbeid med lokale treningssentere tilby egne opplegg med styrketrening, fitness og yoga.
 
Vi har også utvidet vårt tilbud til noe som vi kaller «proff-pakken». Vi samarbeider med Football Impact/Marbella Footballcenter, som blant annet er ansvarlig for 32 lag i Norsk Toppfotball. Vi kan derfor også tilby opphold i Marbella-området på elitefotball-nivå, også for amatørklubber og videregående skoler. Fotball Impact har avtale med Norsk Toppfotball, og skal være vert for elitelag fra Norge i den nærmeste fremtiden. Jeg er veldig stolt av å få lov a være med på lag med «de store gutta»!
 
Vi har samtidig gjennomført vår hittil største firmatur/sponsortur med 44 deltakere – alle representanter for 23 Rogalands-bedrifter som kom hit til Málaga. Dette har vært en suksess, og vi vet at i dette markedet har Loro Eventos et stort potensiale. Både vi, Spania og Costa del Sol har så mye å by på!
 
Hva setter gjestene og kundene mest pris på?
Gjestene våre setter pris på god service, og det at vi vet hva som skal til for å gjennomføre en vellykket treningsleir – at vi er klar over behovene. Jeg stiller opp som reservemor med krykker, plaster, og alt annet som trengs, og Morgan passer på at det tekniske som utstyr, vann, osv. er på plass. Vi er med hele veien når de trenger oss, vi ordner opp og hjelper til med alt fra A til Å.
 
I Benalmadena setter de pris på at alt er i rimelig gangavstand – at elevene/ spillerne kan ta en togtur til Málaga by, gå til stranden, ha treningstimer med våre egne fitnessinstruktører, eget tilbud til spillere som er skadet og trenger alternativ trening. Alt på et sted. Det blir ikke noe «brakkesyke», som jeg vet kan komme fort på mange andre steder.
 
Hvilke andre aktiviteter kan tilbys av Loro Eventos?
Loro Eventos har gode samarbeidspartnere som kan levere det meste. Sammen kan vi invitere på spektakulare utflukter i naturen, surfingkurs, golf-klasser med profesjonelle golfere, fotballkamper med Málaga CF og supporterklubben Oso Polar, samt mange andre organiserte aktiviteter. Vi hadde f.eks. vellykkede Bike & Relax grupper i 2017, hvor syklister starter tidlig på dagen med å sykle, mens konene trener på treningsstudio, før alle møtes igjen til måltider, aktiviteter, utflukter… Dette vil vi prøve å gjennomføre igjen, og hittil i år har vi hatt Bike, Relax & Kids, hvor vi utvidet med de minste medlemmene av familien- Det ble litt mindre sykling, men mange turer på vingårder, olivenoljeprodusenter, byvandring i Málaga osv. Det ble veldig bra, og slike turer har også et stort potensiale som vi prøver å videreutvikle. Med alt som Andalucía har å by på er det ingen begrensninger.
 
Hva er fremtidsplanene og visjonene?
Å utvikle flere kundegrupper – ikke bare fotball. Treningsreiser for organiserte grupper, som f.eks. Gruppen Tren Sammen fra Oslo, som kommer tilbake igjen for studiotrenning, fjellturer og strand-aktiviteter) eller bare vennegrupper, hvor vi inviterer til vingårdsbesøk, olivengårdsbesøk osv. Andre idretter som sykkel og golf. Vi ønsker også å utvide kundegruppen til Sverige og Polen, som jeg opprinnelig kommer fra.
 
Hvor stort apparat av mennesker er i sving når en gruppe besøker kysten under et av arrangementene / turene til Loro Eventos?
I realiteten så er det meg selv som er ansvarlig for alt, og jeg gjør det meste selv, men selvsagt må jeg ha hjelp. Jeg har etablert et godt nettverk på treningsanlegg, lokale gym og fitness-senter, hoteller og busselskap, slik at jeg er sikker på at gruppene mine får best mulig service. Så har jeg gode venner som stiller opp når ting må hentes eller leveres, og ikke minst min mann, Morgan, som jeg liker å si har ansvaret for teknisk og økonomisk avdeling. På sikt må jeg ha noen ansatte, men foreløpig liker jeg best å gjøre tingene selv.
 
Hvordan var prosessen med å etablere firma i Spania?
Uff… den var lang! Et ord man må lære seg med én gang man kommer hit og har planer om å starte bedrift i Spania er «tranquila». Det tok mange måneder, utallige papirbunker og møter med forskjellige instanser, osv. osv. Jeg har erfaring med drift av bedrifter i Norge, og vil at absolutt alt skal være rett og riktig, og dette var utfordrende – det å ikke ha full kontroll. Jeg er fortsatt i læreprosessen når det gjelder skatter og avgifter, men heldigvis er jeg i gang med nytt digitalt regnskapsprogram, takket være vår nytenkende spanske gestor.
 
Er norske firma flinke nok til å benytte seg av mulighetene som tilbys her på Costa del Sol?
Jeg driver i «service-bransjen», hvor kundene hovedsakelig kommer etter å ha fått oss anbefalt, eller de kommer tilbake fordi de hadde en god opplevelse, så derfor er det litt vanskelig for meg å svare eksakt på dette spørsmålet. Jeg vil skape «hjemmefølelse» når mine norske lag og skoler kommer, slik at foreldre, trenere og spillere føler seg trygge her og vet at de får maksimalt utbytte både sosialt og sportslig. Jeg ser tydelig at kommer mye an på personen som står bak og servicen, hele totalopplevelsen kan man si. Norske firma, som sikkert alle andre, setter pris på kvalitet og service og ønsker å få varen levert!
 
Er det noe minimum antall påmeldte, eller jobber du med grupper av alle størrelser?
Benalmadena er et populært sted også på høst og tidlig vår, så lag, skoler og grupper må være tidlig ute hvis de vil få de beste pristilbudene, da hotellene blir fort fullbooket. Ellers så er det ingen begrensninger, både store og små grupper er hjertelig velkommen!
 
Jeg behøver vel nesten ikke å spørre Magdalena – jeg antar fritiden din er fylt av sportslige aktiviteter også?
Etter å ha flyttet til Spania har jeg begynt å trene enda mer! Først med en personlig trener som motiverte og lærte meg mye. Nå er vi en gruppe «mammaer» både fra den norske skolen og BIC-skolen som trener sammen fast et par ganger i uken. Noen av våre «mammaer» er også fitness-instruktører, så vi bruker hverandre og er en fantastisk internasjonal gjeng som trener mye, går fjellturer sammen og lever Costa del Sol livet til det fulle!
 
Magdalena 3
 
Magdalena
 
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com. Foto: Mugge Fischer & Simon Goltermann

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.